Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Мишо Табаков - В ПАМЕТ НА martzaro !!!
pach:
Не е лошо да пробваш отново с WINRAIL , защото там е истината!Така се навръзват стрелки , изравнителни релси и т.н. , че на първо четене много ме съмнява дали ще успеш и 1,80 м. чист коловоз да получиш ...
Така само си фантазираш за 2,80 м. - при 3,90 м (около която ширина ти се въртят проектите трябва непременно да почнеш да чертаеш с програмата , и ще разбереш че не е толкоз ефективно както сега ти се струва.При всички положения ще трябва да изнесеш входно/изходните стрелки в кривите , инак абсурд да търкаляш осем вагона + локомотив!
Пък ако много ти е гадна програмата - проиграи чертежа си на пода с релсите и стрелките и ще разбереш ккакво имам предвид.
;D ;D ;D
misho_tabakoff:
Това последното е най-реално - на пода, на малкия тамън да му се вземе акъла.
Стрелките със сигурност ще са в кривите, да спечеля място.
Но в крайна сметка колкото и да се получат дълги чистите коловози, пак ще съм доволен, защото тоя диагонал е най-оптималният.
misho_tabakoff:
Някой може ли да ми каже какъв е радиусът на отклонението на правите стрелки?
pach:
За Роко са следните (от книжката на конрад):
№42440 и 42441 - лева и десна - 15 градуса - дължина 230 мм (по правата)
или еквивалентен радиус -873,5 мм.
№42454 - тройна равнобедрена (май) 2 х 15 градуса -дължина по правата -287,5 мм или еквивалентен радиус - 873,5 мм
№42451 - DKW - сиреч "английска" - и тя е на 15 градуса - дължина по правата - 230 мм. или еквивалентен радиус 1050 мм.
№42488 и 42489 - скоростни лява и дясна - 10 градуса , дължина по правата - 345 мм или еквивалентен радиус - 1946 мм.
№42496 - скоростна английска (???) - 10 градуса - дължина по правата - 345 мм или еквивалентен радиус 995 мм.
№42464 и 42465 лява и дясна криви - радиус 358 мм на 30 градуса или еквивалентни релси - R2/R3=
№42470 и 42471 лява и дясна криви - радиус 542,5 мм на 30 градуса или еквивалентни криви релси R5/R6.
№42476 и 42477 лява и дясна криви с радиус 826,5 мм на 30 градуса или еквивалентни криви R9/R10.
номерата по горе са по Роко .
Еквивалентни - тези който ги заменят...
ако не е ясно припомни си геометричните зависимости от книгата на Ботев!
;D
pach:
Мънчо , Табаков някъде спомена , че ще е с Роко!
А това което му даваш от Пико са кривите релси (при това не всички), а не стрелките !
Лошо нема , явна обърквация...
;D ;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия