Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Мишо Табаков - В ПАМЕТ НА martzaro !!!

<< < (7/19) > >>

misho_tabakoff:
Да, лилавите линии са качването към и слизането от панорамния път.

Черните линии (изключая гарата, разбира се) също са в тунел, не се "гльождат", както съм викал като малък.

Комина не го мисли, на него му е дебела тухлата..... нали съм го дупчил със собствените си ръце. :-) Е, като компромисно решение може да мина само през кьошето му и да не върви през тухлата. Зависи в какво настроение ще съм, когато стигна до там.

Иначе движението се обособи доста интересно. От южния край на гарата влакът поема по десния завой, после бавно започва да катери нагоре на север (лилавите линии), горе на комбинацията от стрелки и кръстачки минава по панорамния път, който прави една хубава обиколка на цялото помещение (нали все пак е панорамен път), после през същата система от стрелки минава отвъншната страна и се спуска на юг през импровизирания тунел в стената на комина, минава под панорамния път, след което поема на север по обиколен тунел и се връща към гарата.

Сега вече имам възможност да реализирам и товарна гара, и фабрика, и разни силози ... мога от долния ляв край да направя отклонение навътре към средата на помещението.

Мога да направя същото с отклонение от горния ляв ъгъл на помещение .... може и двете.  ;D

Но това ще остане за понеделник, че днес ми свършва работното време.

Примемам още идеи.

PACH, EMPEROR!!! Имате едно голяяяяямо черпене от мен, мисля, че финализирах основните трасета на макета.

Само кажете какво пиете и какво ядете, останалото е от мен.

pavel75:
С каква програма чертаеш?

misho_tabakoff:
Microsoft Visio. Не мога да свикна с Winrail, по-трудно е изчертаването, но аз съм свикнал с тази програма и нямам грижи. Сам си чертая кривите.

Жоро:

--- Цитат на: misho_tabakoff link=topic=393.msg3523#msg3523 date=1207308093 --- И Адри, и Лъчо, и Дориян категорично казаха минимум R5 - иначе хем се тормозят локомотиви и вагони, хем 300-милиметровите вагони стоят изключително грозно.

--- Край на цитат ---
Мишо, отдавна искам да споделя некои мисли. Гореупоменатите лица са прави по принцип. ОБАЧЕ! Площта, с която разполагаш, не позволява използването на толкова големи радиуси. Сам казваш бабата, дядото и други роднини. Фирмите проиводители са предвидили всичкият подвижен състав да се вписва без проблем  във всички криви от R2 нагоре. Това важи и за вагоните от по 303мм. А и ти няма да караш влакове като в Америка та да се затормозяват локомотивите. Моят съвет е, използвай в участъците, които няма да се виждат, R3 и R4, а в откритите, за сметка на освободеното място, по-големи радиуси или флекс-релси.
Гара Бон е много красива, но и много задължаваща откъм коловозно равитие. Такава голяма гара предполага повече от 4 коловоза, които по-прилягат на гара малко по-голяма от спирка. Така, че помисли за някой глух колвоз с магазия и друг с пощенска стация. Поне още един проходен коловоз. Ако мислиш да слагаш депо, то не може да е за два, три локомотива. На тази гара явно има голямо движение на различни влакове и локомотивите трябва да се обслужват. И не е задължително коловозите от входна до изходна стрелка да са прави по конец. Както каза Адри "много е гъзарско - гара в крива". Може спокойно част от коловозите да са в крива. Така пак печелиш място.
Имаше вариянт с гарата прасната отзад на макета, надявам се той отпадна. Иначе ще трябва да гледаш влаковете, които пристигат с огледало.

misho_tabakoff:
Общо взето всичко ще направя с флексовете. И ще следвам минимален радиус от 500 - 550 мм.

Що касае коловозите, говорихме си на рождения ден на Лъчо, и наистина ще ги направя да са примерно 6. Ще направя товарна гара, вероятно в долния край на вътрешното продтранство. На гарата ще има глухи коловози, пощенска станция.

Гаровите перони в момента са дълги 280 см, така че няма да ми се налага да ги правя в крива и да спечеля още 20см примерно. На 280 спокойно събирам 8 вагона и един локомотив .... направо супер.

Гарата отзад отпадна при този последен вариант на макета ....

Иначе идеи за развитието на гаровите коловози, местоположението на товарната гара и разни други глезотийки са добре дошли. pach и EMPEROR си заслужиха почерпушката, нямам нищо против да почерпя накуп 4-5 души с една яка кръчма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия