Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Започване на малък макет в N размер
bazitov:
Първата ми по-сериозна тема във форума.
Започвам макет - моят първи, с не особено големи амбиции, без нужда от прекален реализъм. Разполагам с малко място - около 120см на 60-80см, затова и N размерът ми пасва най-добре.
Тъй като съм съвсем в началото се надявам да мога да разчитам на съвети за моята идея, която не е нищо особено.
Посъбрах малко релси и подвижен състав и стигнах до следното.
Отгоре:
Отстрани:
Та първия ми въпрос е разбира се, този наклон може ли да се случи при 107 см. колкото е дължината в момента, до колкото прочетох някъде трябва да се вдигнат около 4 см.
Темата, за наклоните, която е цитирана навсякъде из форума, за съжаление не ми се отваря, а връща грешка.
Иначе идеята е на макета - двата коловоза най-вляво ще има депо, до него разпределителна гара (имам 3 разкачвачки), а горе на високото още една гара, до която се стига през наклона.
Поздрави :)
pach:
Ето "библията":
ftp://82.103.112.145/KNIGI/juri_botev.pdf
Дръпни си я, и почни от 72-ра страница.
На 83-та страница е и за наклоните.
(малко бавно зарежда - търпение)
ПП. За N e 35 мм, но обърни внимание и на плавните преходи в наклона, защото за N е много важно- моделите са "късички"
и ще засядат...на страница 85-та
bazitov:
Благодаря за книгата, определено ще е от полза. До колкото виждам, наклона би бил възможен - на финала на книгата видях макет 120х75см. в N размер, в който изкачването е 4см.
Пък може и направо на него да се спра.
atanas72:
Поздрави и успех в начинанието. :good:
emilchaushev:
Защо не пробваш да отклониш индустриалния клон още до стрелката за планинската гара и обърнеш коловозите успоредно на правата от овала. Депото тогава може да е в дясната част и да не се отклонява от главния коловоз , а от една от индустриалните прави. В момента коловозите са глухи и се завират под баира... Някак не ми седи естествено.
За наклона... Наистина имам съмнения, че ще е малко стръмничко.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия