|
|
Maktub
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 660
N - IV, V; София
|
 |
« Отговор #1 -: 05 Април 2008, 13:55:01 » |
|
Страхотно се получава, харесва ми, Voodoo
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Voodoo
Сделки:
( 5)
Sr. Member

Публикации: 289
Макетирам в "HO" | VoodooNet™ Admin | .::Плевен::.
|
 |
« Отговор #2 -: 05 Април 2008, 16:37:56 » |
|
Благодаря ще направя и още снимки с по добро качество.  Vlado ако иска да качи някоя снимка в портала...
|
|
|
|
« Последна редакция: 05 Април 2008, 17:02:25 от Voodoo »
|
Активен
|
|
|
|
muncho
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1215
НО - Радост за всяко око
|
 |
« Отговор #3 -: 05 Април 2008, 20:32:37 » |
|
Екстра става,с тази модерна гара...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

Публикации: 1321
HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #4 -: 05 Април 2008, 20:49:45 » |
|
Я бе, водача на оранжевия NOHAB, я си дайте докиментите бе! Ше се глобявамеее. Полегнал на кръстовището кат рязан турчин. Мъхъ!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2833
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #5 -: 05 Април 2008, 23:02:03 » |
|
С много малко промени,може да го направиш с удвоено трасе.В заглавният сайд,в раздела "Проекти" има още един макет на твое име.Какво стана с него?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Voodoo
Сделки:
( 5)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #6 -: 06 Април 2008, 09:21:47 » |
|
Стария макет го развалих. Тъй като той беше на село поради големия си размер и нямаше как да го довърша поради липса на време, пък и в крайна сметка си живея в града и почети не си ходя на въпросното село на което беше макета. Затова реших да жертвам размера за сметка на това да съществува самия макет и да бъде завършен. И сега го изграждам в хола на апартамента. Не разполагам с пространство за да стане по голям. За сега идеята е целия макет да е едно населено място и в последствие ако се сдобия с място да прикача още 1 платформа и да продължа трасето и евентуално вече да има втора гара... По принцип имам доста идеи но финансовата страна много ме спира. Старая се някои неща да си ги правя сам... Ще ви държа в час с прогреса.  Сегашните размери на макета са 1м. на 2.30м. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NoHaB
Сделки:
( 7)
Sr. Member

Публикации: 254
N-Scale-Плевен-Стремеж към 5-та и 6-та епоха...
|
 |
« Отговор #7 -: 01 Май 2008, 09:49:35 » |
|
Нововъведение...   Чакам коментари... Ееее кво идиално си стои във НО...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Voodoo
Сделки:
( 5)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #9 -: 07 Юни 2008, 16:16:38 » |
|
Ново по интериора. Koментираите очаквам предложения и идеи... --->
|
|
|
|
« Последна редакция: 07 Юни 2008, 16:28:37 от Voodoo »
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #10 -: 09 Юни 2008, 10:28:51 » |
|
Много мерак и старание влагаш!Става хубаво!!! Нещо не ми се връзва тая палма с немската къща ! Но знам ,че за тая палма голям мерак имаш ,така че мен не слушай... Нещо като планче имаш ли? Хм , сега забелязах - глухите коловози пред тая къщичка така без "отбивачки" ли ще са , или тово е временно ?
|
|
|
|
« Последна редакция: 09 Юни 2008, 10:30:26 от pach »
|
Активен
|
|
|
|
Voodoo
Сделки:
( 5)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #11 -: 09 Юни 2008, 10:34:49 » |
|
Идеята за палмата е следната. Нали сте виждали по морето по гарите как в саксии има палми и разни такива. Моята концепция е такава декоративна палма на гарата. Заведение ще има спирка с автобус. На езерото ще има хора на плаж по бански. В смисъл гарата ще бъде в нещо като курортно селище... Идеи имам много ресурса ми е ограничен и се налага много неща които мога да си ги правя аз... Имам още бая идеи но за тях в процес на работа. За сега не съм измислил как да направя осовите линии по пътя за да изглеждат достоверно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #12 -: 09 Юни 2008, 10:54:28 » |
|
За осовите лини видях някъде ,че питаш ама... Някой ги рисуват с шаблонче и боя и после ги "зацапват" малко със следи от гуми , други си разпечатват шосетата на лазерен принтер , виж на jopetо в макета какъв истински паваж си е сложил , трети си купуват готови хартиени ленти от каталозите с нашето хоби , въобще всеки обича да твори като теб , то нали това си е част от хобито.Аз също съм привърженик на ръчната изработка на някой нещица , ама осово линий не съм слагал! Питай Владо , май на неговият макет има даже кръпки по асфалта... Тук някъде бях дал линк към направата на реалистично шосе , ама не помня дали имаше осова линия - човека доста подрабни снимки бе показал...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3685
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #13 -: 09 Юни 2008, 11:25:47 » |
|
Според мен едно шаблонче ще свърши работа. Първо с молив и много внимателно се разчертава прекъснатата (непрекъсната) линия къде ще бъде върху асфалта (паважа). После се прави въпросното шаблонче от картон по размер взет от действителна маркировка и намален според мащаба. И след това с четка и бяла боя, която обаче не трябва да бъде много рядка, за да не зацапа или потече, се боядисва. Като задължително пак с оглед незацапване, трябва шаблона да се почиства често откъм страната, където опира в пътната покривка с чист парцал. Ако все пак някъде зацапаш, отново с чистия парцал чистиш внимателно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|