Дойде време и аз да пусна тема тук.
Някои разяснения - имам известно количество релсов път ТТ П-профил по точно 23,86 метра който успях да вмъкна изцяло в проекта. Мащаба съм избрал поради наличност на релсов път и подвижен състав. Тази версия е по-скоро тренировъчна и надали ще стигне по-далеч от баластиране + някоя друга дреболия.
Следващия , макет ще в НО направен с повече бюджет с Т профил естествено и всички модерни глезотии, много неща трябва да се учат преди това, а пък и имам нужда да си поиграя малко със старите си аналогови влакчета...
Пътя е без всякаква логика, защото целях да употребя целия наличен релсов път, и същевременно без управление на стрелки влака да обхожда цялото трасе, естествено стрелки има, но те са към глуха линия за депо... ще пусна скоро и снимка на самата схема.
Както ще видите на снимките вече имам подложки за целия релсов път изрязани на плотер от пенокартон с дебелина 5мм, хубавото ена този материал е че в краищата се минава с дръжка на отвертка или друга овална пластамасова част и след смачкването не се връща и остава в сечение трапец

Цялата операция по проктирането протече със SCARM и разни други програмки за работа с векторни изображения...
Основата ще се ползва и за другия макет тя е 28 мм кофражен шперплат, горната земя е 6 мм шперплат, който изглежда тънък от една страна, но лесен за по-големи и НЕРЕАЛНИ наклони... добра отправна точка за по-късни решения за избор на по-голяма дебелина при НО...
Всичко се вижда че е в зародиш, но не се стърпях и пускам снимки на едни дървении... засега...