Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на Tazcho в Н0 мащаб
Rizar:
Аз в момента ползвам бял баласт на Аухаген за товарният ми вагон. По- натам ще си взема още два такива вагона и също ще ги натоваря. :hi: Иначе вагона взет с баластрата хич не тежи, предполагам и с 3- 4 ще се справи. Аз ти препоръчвам да не залепваш товара за да си го сменяш отвреме на време, когато ти е кеф. :drinks:
mitko0888:
--- Цитат на: tazcho link=topic=3984.msg85673#msg85673 date=1358180399 ---хора кажете от какво да си направя товари , в смисъл въглища , чакъл и др. ама да са лекички да не тежат че влака нема да качи спиралите :D
--- Край на цитат ---
Стиропор или дунапрен. Отгоре поръсваш с въглища или баластра - от готовите - тъничко, че е с пари. Преди това - лепилото. Накрая - може и боица с четката, за да не прозират разни места.
tazcho:
от известно време не съм си писал в темата ама защото не остава напоследък много време , иначе развитието на макета полека лека напредва.
като цяло идеята която имах е почти готова направил съм клипче да се види как е точно трасето тъйкато имаше няколко неизвестни откъде и как минават композициите .
http://www.youtube.com/watch?v=JfbLkT4ScuY&feature=youtu.be
имам да сложа на още 1-2 метра релсов път корк че нещо от лудия таурус се разместват релсите точно там където не съм ги хванал апък за беля са точно в завой ;) иначе имам идея за вилна зона на лявата спирала отгоре , но ще видим как ще се събудя тея дни , да не ми влезе някое друго перо :)
emilchaushev:
На мен ли ми се струва, че на дясната спирала при изкачването си Тауруса забавя... това от наклона ли е или ти го забавяш? Последната врътка май е по- стръмничка.
Второто ниво в средата на правия участък не можеш ли да го изнесеш малко напред?
Иначе става много добре.
tazcho:
аз го забавям защото точно на тази спирала не съм захванал релсите и има вероятност да се разместят при по-бързо преминаване с лудия таурус , има още малко да пооправя наклоните защото наистина има на места където не е толкова плавен прехода но просто шперплата много се измята и трябва време да олегне и изсъхне хубаво . А за правите участъци мислех да ги направя стъпаловидни но в последствие се отказах защото няма да остане място за гарата и другите сгради.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия