Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на Tazcho в Н0 мащаб
tritehiksa83:
Пусни някаква схема или чертеж много опростен и ще решим това.Нали се старая да имам сложно коловозно развитие,да си поблъскам акъла. :)
Сaprycorn:
--- Цитат на: tazcho link=topic=3984.msg82072#msg82072 date=1348636795 ---Имам следната дилема която не ми дава мира и ще ви помоля за помощ.
След като снощи на дълго и на широко разглеждах и умувах как товарните влакове които тръгват от глухите коловози да си се включат в вътрешният кръг без да пречат на пътническите които се движат по външния установих че имам проблем , при всяко тръгване на товарен влак от товарната гара която ще е при глухите коловози трябва да спирам всичко останало за да мине той . а пътническият влак ще върви по външните линии за да може да спира на 1-ви коловоз на централната гара. как да разреша този проблем в развитието на релсовият път ?
единият вариант е да сложа централната гара от другата страна на релсите , но тогава ще и се гледа гърбът другият вариант е да преместя глухите коловози от вътрешния край но тогава като има вагони на тях няма да се вижда хубаво влака който минава.
дайте някаква идея за развитието на релсовия път и в частност за глухите коловози къде да ги преместя за да не пречат.
мислех и за друг вариант примерно като тръгне композиция от глух перон от там да се изкачва с много лек наклон и след завоя към западната страна с мост да пресича двете основни линии и да се включва в вътрешната , но пък в този случай ще трябва да се спуска за има няма 170-180см защото ще има подвижен мост там за да се минава. Моля дайте идеи и предложения.
--- Край на цитат ---
Здравей, за да нямаш такъв проблем, трябва да включиш в коловозното развитие т.nар. БРЕТЕЛ. Това е съоръжение състоящо се от четири стрелки и една кръстачка, задължително е за двоен път, както е при теб. Наличието на бретел позволява независимо по коя от двете линии се движи влака, да може да влезе във всeки един коловоз на гарата. Всъщност бретел трябва да има и от двете страни на гарата! Успех!
tazcho:
започнаха се пробите , през изминалите дни успях да направя временни основи на идеята ми за да видя как ще изглежда
за сега в "П" колкото да се ориентирам в дължината .
имам и вече готови няколко сградички които могат да се видят на клипчето
http://www.youtube.com/watch?v=IGFZgtN-9A4&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=0PbAOAPBnmM&feature=youtu.be
Rizar:
Отдолу стиропор ли си сложил?
София 70:
След време и аз ще имам подобен на теб проблем с вратата и ако ме изпревариш с решението бих взаимствал от теб .
Харесва ми ,че си се спрял на Аухаен за сграден фон.
Ще очаквам още снимки ,защото се заформя интересен кът.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия