Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект "Стрелочен пост за гара Плевен Запад"

<< < (2/8) > >>

pavel75:

--- Цитат на: gzo link=topic=3993.msg82115#msg82115 date=1348737852 ---Павка, от най-голяма полза ще а ако дадеш размерите !
 :good: Успех!
Скоро и аз ще кача моя пост. Подобен е, но само с 1 етаж.

--- Край на цитат ---

Това е най-интересната част с размерите. На една от снимките има човек, за който знам, че 1,80 м. Оттам изчислявам другите размери, но пак не е точно, защото човекът е на преден план.
Ще се радвам да видим и твоя пост, даже ако го снимаш в различните етапи на правене още по-добре.

nilfe:
Не мисля, че размерите във височина трябва да те плашат. Самия пост е направен на нещо като пиедестал. Долната му част е проектирана толкова висока, колкото е необходимо да надстърча над линията, т.е. горната част над площадката е стандартно висока 2.50-2.80. Долната я правиш толкова висока, колкото искаш поста да надстърча съобразено с терена на макета. Стълбището в твоя случай също е стандартно, по БДС. Площадката и козирката са с един размер. За теб мисля, че е важно да определиш размера на квадрата на кулата, всичко друго е нагодимо, дори и на око. На варненската гара има два - три такива поста, абсолютно същите, но с различна височина, т,е, височината се определя от ландшафта.
Успех.

pavel75:
Ето до къде я докарах:

София 70:
Браво ,Павка!
Лично за мен на-голямото удоволствие след сглобяването е било оцветяването.

ogiegp:
Много добре е станал поста :good:
А един такъв подарък за фотографа няма ли де се намери  :spiteful: :spiteful: :spiteful: :lol: :sarcastic: :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия