Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от ROCO

<< < (23/99) > >>

Сaprycorn:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=4.msg57268#msg57268 date=1302187803 ---Не дръж на тия неща, това все пак е модел в мащаб 1/87, не 1/24 примерно...

--- Край на цитат ---
Изпълнението на щангите (в т.ч. цапфи, кръстоглави, кулиси, контракривошипи, шибърни паралели и т.н.) е за мен мерилото доколко една фирма може (или не може) да прави парни локомотиви! Мащаб 1/87 позволява да се пресъздаде сцепното и кулисно движение абсолютно точно. Ще дам пример с фирмата Gutzold, която още в далечната 1973 година представи модел с перфектни щанги

и пример с друга фирма, която през 2011 все още използва за щангите болтчета, гайки, винтчета, пирончета...

надявам се Жоро да ме извини, че ползвам негова снимка :)

widowmaker:
Не е роковско задвижване, роковското за тоя локомотив е в тендера,
на трикския е в котела, така, че е абсурд да ползват роковски колелета и щанги.

Е чак пък перфектни да са били Gutzold...
Все нещо им се вадеше и си бяха груби на визия.

Аз не мога да разбера що това с гайките ти е проблем на теб?
Има много добро решение - просто не купуваш и толкова :)

CaLLlo:

Яско, на тоя етап е много рано за такива крайни заключения, моделът още не е произведен и няма как да ни го снимат готов. Снимките са на идейни проекти, сбирщайн от какви ли не други модели и накрая Фотошоп.
Същото беше и с Fleischmann-ските новости преди година и нещо:

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,6.msg33020.html#msg33020

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,6.msg34214.html#msg34214

Сaprycorn:
Дани, огледай внимателно двете снимки! Първата е Trix/Marklin 50.40, а втората 50-ка на Roco! Освен колелата и щангите, Тriх са взели от Roco и целия тендер.

Eто ти и снимка на Trix/marklin 50-ка за сравнение!

И накрая една снимка за пример как трябва да изглеждат щангите на парен локомотив в HО

:good:

fpk1999:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=4.msg57153#msg57153 date=1301921304 ---Ето, че излезе на пазара така агресивно рекламирания BR10, който освен звук и пушек има и истинска пара...
(Image removed from quote.)
Но какво разочарование! Обърнете внимание на гайките върxу кривошипите! Когато работех в Мароко, често виждах "изтупани" мароканци със сака, вратовръзки, маркови ризи и... сандали, обути на бос крак. BR10 много ми напомня с тези гайки на изтупан мароканец!

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=4.msg57303#msg57303 date=1302256148 ---Вместо да се хванат и да направят БДЖ 46 (парна разбира се) - те се занимават с некви немски бързоходни грозотии..  :diablo:

--- Край на цитат ---

Какво му е грозното на локомотива :scratch_ones_head: :mda: :swoon:?! Аз не виждам нещо грозно даже има много по-"изтупани" локомотиви :agree: :pardon:.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия