Автор Тема: Новости от ROCO  (Прочетена 216802 пъти)

tritehiksa83

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re: Новости от ROCO
« Отговор #225 -: 04 Ноември 2014, 15:39:18 »
Ми не не е нужно не смятам че е гаф просто ние не знаем какво искме!

Filip Andonov

• Trade Count: (3)
  • Full Member
  • Публикации: 142
  • Рейтинг: 65
« Отговор #226 -: 04 Ноември 2014, 15:46:28 »
Има ли модел на БДЖ вагон или локомотив от вече произведените до този момент, който е пресъздаден максимално точно ?

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #227 -: 04 Ноември 2014, 16:01:18 »
"Гаф" е нещо неволно направено. А тук Роко предлагат такъв вагон нарочно, а не неволно. Не бих го нарекъл "гаф".
Всъщност не е тайна че доста от моделите им - и на товарни вагони, и на пътнически - са "конфекция" - т.е. компилация от няколко матрици, след което се предлагат в различни администрации и епохи. В което няма нищо лошо, ако водеше до намаление на цената.
Тук, обаче, случаят не е такъв (поне до колкото се вижда от предварителните снимки).
1. Вагони с тази матрица, но в друга разцветка, се предлагат на доста по-добра цена. 45 евро би трябвало да е таванът. Всъщност и за други вагони съм виждал предварително обявено цена, която след това е намалена.
2. БДЖ вагонът въобще не е "уникален", дори бих казал че е доста по-разпространен от произвеждания до сега подобен на него спален вагон. С едно дребно изменение на матрицата могат да се направят доста варианти - както в DB от преди няколко години, така и в още няколко администрации, къедто вагоните са закупени на старо.
3. Остава да се направи правилен печат, а това въобще не считам че трябва да е проблем на която и да е фирма. По никакъв начин не приемам че съвременен вагон, за който има достатъчно снимков материал, трябва да се прави с измислен номер или някакъв друг компромис в печата.

Всичко това ме отдалечава от оценка "страхотно". Но при положение че едва ли не всичките ми модели са с подобни компромиси - естествено ще го преживея.

Всъщност, дори и Роко да изкара този вагон в близките година (две), на какво ще ги закачаме - на ехДБ-та .....

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #228 -: 05 Ноември 2014, 10:34:20 »
Цитат на: Filip Andonov link=topic=4.msg97121#msg97121 date=1415108788
Има ли модел на БДЖ вагон или локомотив от вече произведените до този момент, който е пресъздаден максимално точно ?

Не мисля че има такъв вагон. Митко е съвсем прав като казва:

Цитат на: mitko0888 link=topic=4.msg97122#msg97122 date=1415109678
...
Всъщност не е тайна че доста от моделите им - и на товарни вагони, и на пътнически - са "конфекция"
...

Това е валидно не само за БДЖ вагоните или за тези на Roco. Повечето фирми, които произвеждат "конфекция" правят компромиси с точността на моделите, за да ги продават във всякакви разновидности. Пацо ти е пратил линк към спалния вагон на Тилиг в ТТ. Истината е, че и той не е точен. Оборудването под коша, няма нищо общо с действителността. Това си е практика на Тилиг особено за вагоните в Н0. Слага се едно и също долнище на всевъзможни вагони, стига да пасва. Понякога слагат и грешни талиги. Изобщо компромисите с неща, които не се набиват толкова много на очи са много и са характерни за произодството на този тип фирми. Лошото е че цените растът непрекъснато, но не и качаството на продукцията.

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
« Отговор #229 -: 05 Ноември 2014, 11:31:29 »
Абсолютно е така. Преди три години на изложението във Виена  при всички нови модели и то на "маститите" фирми си личеше, че са тотално компрометирани в сравнение с по-старото производство. Не с лупа, ами направо с невъоръжено око се виждаше, че нещата са ги "развалили". По-сетне нямам наблюдения на живо, но предполагам, че тенденцията все така продължава, затова и от 2008-а година практически нищо не съм купил, не толкова, че не мога да заделя съответната сума, ами заради драскотините, залепените работи накриво, монтирането на междукупейните стени по средата на прозорците (при Брава например) и т.н......За карантията не разбирам, не мога да кажа...

Скоро например в един от официозните немски сайтове четох една измишльотина, че Мерклин щели да се изнасят от Китай за сметка на разширяване на завода в Дьор, заради проблеми с качеството и заради значително нарасналите разходи за труд  при Чин Чан Чун. Само дето бяха пропуснали да отбележат, че това просто няма как да стане, защото Мерклин вече не е самостоятелна фирма, собственост е на Simba Dickie Group, следователно "немецо" не може самостоятелно да ги решава тези работи......

Krasi

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 62
  • Рейтинг: 4
« Отговор #230 -: 05 Ноември 2014, 12:00:48 »
Цитат на: IKAR link=topic=4.msg97127#msg97127 date=1415179889

Скоро например в един от официозните немски сайтове четох една измишльотина, че Мерклин щели да се изнасят от Китай за сметка на разширяване на завода в Дьор, заради проблеми с качеството и заради значително нарасналите разходи за труд  при Чин Чан Чун. Само дето бяха пропуснали да отбележат, че това просто няма как да стане, защото Мерклин вече не е самостоятелна фирма, собственост е на Simba Dickie Group, следователно "немецо" не може самостоятелно да ги решава тези работи......

Това със завода в Дьор, между другото, вече е факт. http://www.swp.de/goeppingen/lokales/goeppingen/Maerklin-Neue-Halle-in-Ungarn;art5583,2824819

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #231 -: 05 Ноември 2014, 19:31:53 »
Мерклин ще вземат мнението на Симба Дики колкото Опел взеха мнението на Дженерал моторс преди 4-5 години. Ще им вдигнат високо един голем немеЦки среден пръст и ще ги пратят да берат ориз някъде из Чайна...

Timerlane

• Гост
« Отговор #232 -: 12 Ноември 2014, 17:15:01 »

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #233 -: 12 Ноември 2014, 18:38:45 »
Липето май нещо са прецакали отношенията с роко-флайшман? Продават на препоръчителната цена. Или може би роко-фл нещо са променили политиката?

Величко

• Trade Count: (17)
  • Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !
« Отговор #234 -: 12 Ноември 2014, 18:46:29 »
Цитат на: zazo link=topic=4.msg97180#msg97180 date=1415810325
Липето май нещо са прецакали отношенията с роко-флайшман? Продават на препоръчителната цена. Или може би роко-фл нещо са променили политиката?
Влез си в профила, цената е с 5 евро надолу. :good: А и виж бардоката на първа страница-коментарът е излишен!

mitko0888

• Hero Member
    • Снимките ми ...
« Отговор #235 -: 12 Ноември 2014, 18:54:28 »

Това започна още от началото на 2014. Почти всичко им е на препоръчителната цена. Пускат и разни неща с добра отстъпка, напр.: http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Fleischmann/2-4-003002-74580-0-0-0-6-2-2-0-gatt-gb-h-0/ein_produkt.html. Също и понеделнишкия жокер.

ПС: Безплатната доставка е удължена до края на годината.

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2043
  • Рейтинг: 1437
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
« Отговор #236 -: 12 Ноември 2014, 20:33:49 »
Липето май нещо са прецакали отношенията с роко-флайшман?

Аз до колкото знам,липето е собственост на роко-флайшман от близо година.

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #237 -: 13 Ноември 2014, 09:16:58 »
Май в повечето магазини нещата изглеждат така за Ро-Фл, явно е тяхна политика, да няма голямо значение от къде ще пазаруваш. Може би си мислят че така ще накарат хората да пазаруват директно от техния сайт.

mitko0888

• Hero Member
    • Снимките ми ...
« Отговор #238 -: 13 Ноември 2014, 10:04:15 »
Цитат на: zazo link=topic=4.msg97191#msg97191 date=1415863018
Май в повечето магазини нещата изглеждат така за Ро-Фл, явно е тяхна политика, да няма голямо значение от къде ще пазаруваш. Може би си мислят че така ще накарат хората да пазаруват директно от техния сайт.

До колкото съм чул Ро-Фл от 2014 "посъветваха" всичките си дилъри да продават на една и съща цена - тази от сайта им. Допълнително правят промоции - при това те важат за всичките им дилъри. Май за тях Тихомир ни информира редовно - по-ниската цена в Липето идва от Ро-Фл, не от магазина, и важи за всички дилъри.

За пазаруване директно от техния сайт: Едва ли, защото на техния сайт има списък с дилъри. Там са отбелязани тези с електронно пазаруване, Липето също е там. Не виждам причина да се купува от сайта на Ро-Фл, освен ак оне дават допълнителни отстъпки. А пък Липето ти дава доп. отстъпка (10% за продукти, които не са в промоция (май?)) и за всичко бонус точки за 3% (+0.5)%, плюс безплатна доставка до дома ти в рамките на няколко раб. дни (като купя нещо на другата седмица ми го носят). А и ако покажеш някъде по-ниска цена заедно с доставката, ще ти го продадат на нея.

mgirginov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (34)
  • Hero Member
  • Публикации: 1933
  • Рейтинг: 192
  • N Länderbahnen I еп. София
« Отговор #239 -: 13 Ноември 2014, 10:43:01 »
Всички дилъри на Ро-Фл са задължени да ОБЯВЯВАТ едни и същи цени, но могат да продават по тяхно усмотрение с индивидуална отстъпка към всеки клиент.