Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Идея за макет GT1

(1/8) > >>

GT:
Здравейте!

Идеята ми е макета ми да е между 3 и 4 епоха, немска администрация.
Основната тема ще е етo този мост :http://www.faller.de/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/pid.14.17.89/agid.1127.1204.1243/atid.130/ecm.at/Deck-arch-bridge.html
 Ето и схемата, която си представям:

Не ми се иска да усложнявам гарата, че нямам много място и тази работа с входящите и изходящите светофори много ме притеснява. Даже ако има вариант без да ползвам такива и да е относително достоверен макета ще е най добре.

Не съм решил и въпроса с управлението на стрелките. Надявам се да има вариант на ръчно такова?

Представям си макета да е с аналогово управление и два кръга.
Вече експериментирам с различни материали за планините и скалите.

Надявам се да ми помогнете с градивна критика.

Поздрави!
Георги

GT:
Ето и как излеждат нещата върху основата към момента:

emilchaushev:
Страхотна идея за моста! За първи път някой се осмелява да изкара гарата отзад и да наблегне на структура за мотив на макета си. Браво- точно като по дебелите книги!

Аз съм карал с такова коловозно развитие преди време. Предполагам вече си установил неудобството когато трябва да вкаарваш влак от първи към трети коловоз или обратно- просто ти е необходима още една врътка на влака, като средния коловоз трябва да е свободен, което рефлектира в това, че трябва да караш само две композиции или ако са три и трите да са в движение и да станеш леко наелектризиран от адреналин :)

GT:
Благодаря за добрите думи!
Искам да мога да вкарвам по- дълги композиции в гарата и това май е единствения начин.
Ще караме по един влак аз и малкия :) и готово !

pavel75:
По-дълги коловози можеш да постигнеш ако стрелките почват още от завоя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия