Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Идея за макет GT1

<< < (2/8) > >>

pach:
Не ти е необходимо чак пък "още една врътка" за да вкараш влак там.
Всяка гара предполага и маневрена дейност, каквато и ти имаш възможност да развиваш.
Врътките по овала са за "разстоянията", когато се кефиш от движението на дадена композиция,
но не бива да подценяваш очарованието от маневрирането.
Поздравления за изчистената схема - доказано е че сеплото е и по приятно за хобиста.
Доколкото разбирам, всъщност макета няма задна част, а е с достъп от всички страни?
Ето и снимката на този чудесен мост:

Успех и не забравяй за качваш снимки от развитието!!!
 ;D ;D ;D

GT:

Здравейте!
Благодаря за окуражителните думи!

Засега мисля да няма задна част макета, но може да поставя фон  след приключване на работата.
Не съм решил и кои пътническа и товарна гари да ползвам. Ширината на пътническата трябва да е максимум 16 см.
Мислих да удължа коловозите, но ще трябва да инвестирам в още стрелки, а толкова много други неща ми трябват... Засега всички композиции които смятам да карам се побират в гарата и съм се отказал от идеята за удължаване.

Продължавам да приемам идеи!

Поздрави!
Георги

pach:
Един фон от към страната на гарата, на някакъв малък град, ще те облекчи много от към закупуване и лепене на сгради.
ПРосто гарата ще е пред "града" от панорамата. Но ще трябва да си намериш подходяща панорамна снимка,
да си я намалиш или увеличиш спрямо моделите в непосредствена близост, като
например вратите на сградите от снимката ще е добре да са с размера за 1/87. (Н0!?)
 щото фототапета на Манхатън, едва ли ще е подходящ за европейска триколовозна гара.
Така ще имаш повече зеленина и скали по макета,
и тук там някоя горска къщичка (освен замъка) както и малка дъскорезница или алпийска хижа.
Въобще пространство за творчество - колкото щеш.
От към моста можеше да сложиш фон, ако той беше повдигнат над гарата,
но така както е "вдлъбнат" спрямо основната плоскост, ако гледаш от към гарата
фона трябва да е по-ниско и не би се виждал добре.

Както казах - творчеството е първи братовчед, на добре оформения макет!
 ;D ;D ;D

GT:
Благодаря за идеите!

Ще се възползвам най брутално :)!

GT:
Здравейте!

Направих някои промени:

Повлиях се от прочетеното във форума, че не е хубаво локомотива постоянно да гледа опашката си и добавих тунели в завоите, още един мост и малко удължих трасето.

Искам да мога да карам oтносително комфортно и по- дълги композиции :good:

Моля да коментирате!

ПП: Има ли някой от Ст.Загора?
Да изпием по една бира....

Поздрави!
Георги

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия