Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Интериор на стрелочен пост.
gzo:
Във връзка с предстоящо обзавеждане на БДЖ стрелочен пост, търся интериорни снимки от рода на...
Отпред зад "витрината" е ясно, че е работната маса с пулта на стрелочника, телефона за връзка с гарата и вестника с кръстословицата. Отзад е печката и най-много някой шкаф, но какво друго има ?
pach:
То зависи от стрелочния пост.
Тук (сн.28 и 29) съм снимал шкафа на Владайския пост №2.
Имаше и един стол, ама то самият пост е неизползваем вече та не е ясно дали няма и липси.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3038.msg55574.html#msg55574
pavel75:
На поста дето правя мисля да сложа пулт, шкаф, печка и столове. То и за повече няма място.
TANO:
--- Цитат на: gzo link=topic=4018.msg82613#msg82613 date=1349943657 ---Отпред зад "витрината" е ясно, че е работната маса с пулта на стрелочника, телефона за връзка с гарата и вестника с кръстословицата. Отзад е печката и най-много някой шкаф, но какво друго има ?
--- Край на цитат ---
Друго няма. Дерзай!
П.С. Няма как да ти снимам моите постове отвътре. Има ги същите карантии и това е.
gzo:
Всъщност идеята ми беше да събера още гледки от пултовете, а не толкова, че си нямам хабер какво има в един пост. Все пак той е най-отпред и за това ми се щеше да му отделя специално внимание. Иначе обичайните битови неща са ясни и са в сферата на импровизацията, но се оказва, че май няма единен стандарт за пулта. Виждал съм както трапецовидни, така и правоъгълни пултове поставяни директно на масата зад джама. Част от тях са широки, колкото цялата маса, а други са 2/3. Има и такива (какъвто показа и Пламен) които са отзад на стената и приличат на сейф или дрешник, но с ключове и лампички. Част от постовете пък нямат никаква апаратура, освен телефон с манивелка. Общото между всички, кото съм виждал е, че пултовете приличат по-скоро на саморъчно правени (както са и част от управленията на селските гарички) а не на серийно изработвани.
Въобще може ли да се каже, че има накакъв стандарт за външен излед на стрелочен пулт, които веднага да изключва асоциация с другите администрации, освен БДЖ ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия