Рядко коментирам по темите ама тук ша са изкажа:
МОЖЕ!
НО, само ако се съберат накуп: 100% оптимизъм, желание, здрав разум, единомислие и средства.
Това е най-точното определение...
А това ...
Съберете минимум 1 милион евро и сте вие. Миниатюрния Вундерланд са го почнали с 2 милиона евро, като залата в която е, не е тяхна собственност, а на обшината. Т.е. плащат наем, който не мисля, че е малък. Успех на ентусиастите. Може и да има посетители, които да покриват поне разходите по подръжката. Едва ли с оптимизъм и желание ще се получи за сега в България, защото здравият разум би трябвало да надделее. 
подчертаното в цитата е от мен.
...е действителността ... или реализЪма...
България на длан усвоиха пари от еврофондовете ( тоест пътеката я има - "културното наследство"),
но се оказа недостатъчно да "запали" още ... и още...
Тук (да се брои форума като цяло, защото не желая да влизам отново в този филм) на 2 (два) пъти бе
провалено подобно (модулно) събитие в центъра на София - най-посещаемия МОЛ, благосклонно ни предоставяше много добра площ за една седмица...ами някои "фактор"-чета (или поне за такива се изживяват) не смятаха, че ще стане...защото не беше тяхна идеята, инициативата и реализацията (последното отчасти). Тези факторчета не смятаха, че сме готови за ТV-изяви, което не им попречи,
да ги направят (но като главни герои), не смятаха че сме готови и за още куп подобни изяви,
което и до ден днешен не им пречи да повтарят като мантра израза "...за популяризиране на хобито,..." и т.н.
Стара история ,която само (за най-голямо съжаление) показва, че nilfe е абсолютно прав!!!
Останалото се заключава в две изречения:
- българите не са по колективните изяви (справка спорта ни);
- и отново става въпрос за "кой ще води дружина?".
Това е мое лично мнение, не ангажиращо никой, и отбелязвам, че за мен
това е горчиво минало, което не желая повече да коментирам....
Но пък продължавам да съм оптимист, най-малкото защото всяко "лице на моделизма" ни
има и обратна страна - като монетите!

Приятна вечер, за разбралите...
За останалите - ще разберете рано или по-късно, истината е гола и не може да бъдзе скрита!
Поздрави!