Привет колеги,
След няколкоседмично редене, мислене, чертане, коригиране, редене, моделиране и четене(когато не помага нищо - прочети упътването) стигнах до този вариант.

Да разкажа за макета: Размера е съобразен с мястото, което съм му отделил в "Хоби зоната" и е 2200х1240. Макета се изгражда едновременно с дневната до момента, в който ще се постави на мястото. Принципно идеята е три кръга, най външен чист овал, само с големи радиуси за каране с висока скорост за кеф,не е свързан с останалите кръгове. Среден кръг, дефакто двоен овал пак само от големи радиуси, отзад на макета единия минава над другия в зоната на "Горната гара", където има връзка със най-вътрешния кръг, със разделяна на 2 коловоза в зоната на "Долната гара". Вътрешен кръг, класическа осмица с две отклонения - челен коловоз към "Долната гара" и към нещо , което не е решено.
В момента мисля как да задвижа стрелките, търся нискобюджетен и високоефективен вариант (трудно е да се отделят парички за хоби по време на строеж в криза),но съм свикнал. Основата е рамка с OSB, изкачванията и нивата са от стиропор, а баирите от гипсов бинт сложен върху предварително залепена с пистолет за топло лепило мрежа за топлоизолация. Работата върви бавно , скоро ще фиксирам релсите към основата. В момента са извършени тестове за това дали има конфликтни моменти на подвижния състав със трасето. Скоро ще има още снимки.