Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Бъдещите гари на макета на StefanОff

<< < (6/13) > >>

Vlado:
Стават много добре! Бравус. Може би има какво още да постигнеш в изпипването, но това вече е въпрос и на желание. Иначе това, което виждам е станало страхотно. Успех с бъдещите проекти!  :good:

п.п. Ето няколко примера от моята работа: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=708&AlbumId=51771

stefanoff:
При наличие на достатъчно качествен снимков материал и контролни размери или поне някой за мащаб всеки обект може да се изчертае.
Иначе и на мен не ми хареса качеството, затова сега коригирам технологията за да се вдигне на нужното ниво, все пак повече от 10 години (от университета) не бях правил макет на сграда.
Довечера ще пусна от новата партида малко снимки

pach:
А за преработката на принтера, ще ли бъдем просветени?
Или съм много нахален и това си е определена майсторска ..."тайна"?
Съжалявам ако е така!
 :hi:

ПП. То мислех и за софтуера да питам, ама като гледам.... :(

stefanoff:
За принтера- довечера, само да се прибера у нас да го снимам как съм го измислил. Иначе за софтуера нямам тайни :) Снимките обработвам на фотошоп, примерно да изправя малко перспективата или да осветя или затъмня детайли. После я инпортвам като равнина във Rhino 3D, мащабирам я по някой размер който знам, и построявам 3Д-то на сградата. На базата на това 3Д рино-то може да ми направи чертежи състоящи се от 3 изгледа + перспектива. Те са векторни и ги прехвърлям в Аутокад. Да не забрава работя в мащаб 1:1. В аутокада си правя вече чертежите за рязане, като предварително съм избрал от какъв материал ще е модела и намалям стените съответно ако е 1мм с 87 мм . После експортвам в PDF съответно в мащаб 1:87 на листове А4. Принтера има гарантирана зона на принтиране след преработката 180х280 мм и съответно го съобразявам с това. Понеже принтера е стар и няма драйвъри е закачен на компа на майка ми (само  той остана с Windows XP просто друго на него не върви) затова минавам през PDF -a , иначе може и директно от аутокада. Може и да избегне аутокада и всичко да се направи в Rhino3D ,но там става малко по-бавно , не казвам трудно. Принтирам и режа. Просто не съм документирал процедурата, не ми се е налагало, но скоро ще го направя. Понеже всичко това принципно ми е и част от работата за мен е доста леко.

stefanoff:
Ето така изглежда Rhino3D със свалена снимка от ютуб на тунел от Кресенското дефиле с вече построен контур и готов за експорт и печат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия