Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Двуетажни вагони на БДЖ

<< < (9/17) > >>

pach:
 :yes: ;D

За номера го писах по памет - довечера непременно ще сканирам снимката на първата ни двуетажна композиция
преди изпращането и за БДЖ. Впрочем покрай нея почти съм готов със надписите за целия влак - някъде тук бях питал за тях.
А си спомням някъде Кракомобила ( :hi:) беше качил сканирани страници от учебник в който добре се описваха тези вагони.
Може би там пишеше и че са поръчани и доставени за БДЖ!?

И така и така говорим за тази фабрика - струва ми се, че от "Аухаген" в програмата за сглобяеми индустриални сгради
са взели прототипа именно на тази сграда, нищо че на модела пише името на основателя на фирма "AUHAGEN":

Впрочем добре че може да се направи на модел поне (блазе им на немците)
 защото сградата вече е срутена изцяло, може би откакто фабриката стана собственост на "Бомбардие"!

rumensoft:
Много се радвам, че подсетих за тази тема, защото тия вагони ги харесвам много и доста информация споделихте :)
 &bgflag

--- Цитат на: pach link=topic=4052.msg93717#msg93717 date=1392813743 --- :yes: ;D

За номера го писах по памет - довечера непременно ще сканирам снимката на първата ни двуетажна композиция
преди изпращането и за БДЖ. Впрочем покрай нея почти съм готов със надписите за целия влак - някъде тук бях питал за тях.
А си спомням някъде Кракомобила ( :hi:) беше качил сканирани страници от учебник в който добре се описваха тези вагони.
Може би там пишеше и че са поръчани и доставени за БДЖ!?

--- Край на цитат ---

Да, в тази тема по напред: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4052.msg83444.html#msg83444

Иначе, аз когато правих вагоните за играта, Кракомобила доста ми помогна като информация и серия. Сложил съм ги някои - 25 серия (DBx 5050 2625 246-1), с 4 секции  - A, B, C, D

Ето снимки от играта:

Изход от гара София, посока Радомир

На гара Радомир

Изход от гара София, посока Пловдив

pach:
Почти ме спечели за тази игра с такива култови композиции... :give_heart:

А ето моя пример за ултра състаряване (двусекционния влак е старо производство на PIKO):

:swoon: :swoon: :swoon: :swoon: :swoon: :clapping:

l-donovan:
Уникално!!! :hi:Все едно 30 години е бил изложен на дъжд,сняг и слънце!

KRAKOMOBILA:
Състаряването кефи много. Ето информация на инж. Деянов относно вагоните:

Двуетажните пътнически композиции в БДЖ бяха съставени от по 4 съчленени вагона. Те са строени от предприятието VEB GOWA - Gorlitz, в бившата ГДР и са доставени, както следва - 2 композиции през 1967 г. и 6 композиции през 1968 г.
Имаха БДЖ номера, от 51 52 2617 001- 004(първата композиция) до 51 52 2617 029 - 032(последната композиция).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия