Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Двуетажни вагони на БДЖ

<< < (14/17) > >>

pach:
Бе то аз четох внимателнО...за бира никъде не споменаваШ!!!
 :lol: :lol: :lol:
Воала... 37,5 градуса устройват ли те (?) не на бирата, а ъгъла на борда с покрива!

:drinks:

toniemi:
ТенкЮ ПацЪ! :hi: :hi: :hi:
В петък ми резнаха разни нещица на лазо-мазо,сега ще ги позглобя...па ше видим кво шъ стане...!

jopeto:
По  тоя  въпрос за ъгъла, мисля че има информация в наредба 58 за статичния габарит на подвижният състав.  Сигурен съм че  размерите на тия вагони са вклучени в наредбата. От тези размери може да си сметнете и ъгъла.   

pach:
В помощ на моделстите и по специална молба на една фирма  :spiteful: :good:

Още малко чертежи за "всички които ги пожелаха"  ;)

Трябва да се отбележи, че чехословашките вагони малко се отличават от нашите.
В основните размери са точни, но седалките при нас са разположени абсолютно симетрично 2+2,
покрай двата борда. От разреза е видно, че има разлика и в челните стъкла - при нас са си три броя без козирки.
Ясно е че там в края на всяка секция имаме тоалетна а не пътнически салон.

Der Hetzer:
В един друг форум попитах Димитър Деянов относно тази разцветка на двуетажните вагони:

... В какви разцветки/ливреи освен зелената са били пребоядисвани двуетажните вагони? Другата, в която има и няколко снимки е нещо като бежово-кафява, но си спомням за една секция със строшени прозорци, спряна на коловозите към митницата, точно встрани от подлеза към Централните гробища близо до улица Козлодуй, между източната страна на Ц.Гара и Сточна гара, за които имам спомен, (признавам че съм мечтател, но не и фантазьор) че бяха в подобен на този цвят (картинката пресъздадох набързо на Фотошоп по спомени и не претендирам за 100%-ова достоверност).

На срещи на ЖП Моделистите на няколко пъти сме спорили с колегите по хоби дали са съществували вагони в тази разцветка (дори и само една от 8-те секции да е била боядисана експериментално). Ако може Г-н Деянов да потвърди или дори опровергае съществуването им. Благодаря!

Не мога да потвърдя или опровергая съществуването на посочената разцветка. Моята служба в железниците е преминала почти изцяло в Локомотивното стопанство, поради което съм следил вагоните по-слабо. Спомените ми за двуетажните вагони са, че първоначално бяха оцветени със стандартната за БДЖ зелена вагонна боя. Впоследствие имаше пребоядисани в друга, по-светла разцветка (както казвате бежово или светло кафяво), но не си спомням нито колко от композициите бяха пребоядисани така, нито дали е имало и други разцветки.

Един друг, неизвестен за мен член на другия форум потвърди, че и той си ги спомня в син цвят, та въпроса е някой друг има ли такива спомени?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия