Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Двуетажни вагони на БДЖ

<< < (15/17) > >>

hristo:
Категорично и аз мога да потвърдя за наличието на такава разцветка! Дали точно такива бяха сините цветове, вече нямам спомен, но категорично имаше повече от една секция боядисана така. Реално, това беше и последният им цветови вариант преди да ги бракуват, става въпрос за периода 1987-1989г. някъде.
Тогава живеех в близо до ж.п спирка Връбница и от терасата на блока не изпусках нито един влак! Вагоните пътуваха по направлението София-Станянци-София, теглени от любимите ни дизели 04 + един обикновен пътнически вагон към тях.

Der Hetzer:
Ами те 1995-та са ги нарязали и май кафяво-бежовата разцветка им е последната  :(

jopeto:
Имаше зелени зарязани по това времена гара Веринско.

IKAR:
Значи аз си ги спомням 86/87-а година, като бях първолак в даскалото до сп. Обеля, бяха само зелени с големи жълти надписи БДЖ и с жълто "крило". Даже имахме една малко пълничка съученичка, на която иначе никой не можеше да и се опре...Питаха я редовно "Какво означава БДЖ (Бием Дебели Жени), а тя отговаряше "Бием Дебели Мъже. Хайде махай се оттука да не ти счупя главата!". Малко по-късно, когато редовно минавах с автобуса през прелеза, бяха основно кремаво-кафяви. По-сетне, вече началото на 90те, бяха сини в комбинация светло и тъмносиньо долу, но без крила, тогава им добавяха и по един-два нормални вагона. Вече към края на експлоатацията им, някъде докъм май-юни 95-та, тогава се качвах и да се повозя специално до сп. Обеля, отново ги бяха пребоядисали изцяло в зелено, пак задължително с добавка от два обикновени вагона. После изчезнаха, явно са ги нарязали...

mitko0888:
Интересно нещо е паметта човеческа ... Повдигна се въпрос за сини двуетажни бг вагони, и изведнъж всички си спомниха че имало и такива. Как до сега никой не отвори дума за това (много пъти се е споменавало за D нашите Д вагони и се е писало за тях), пък и нито една снимка няма, която да намеква за такава разцветка ...

Често казано - не вярвам да е имало такива. Спомням си ги много добре, ходихме редовно до Лъкатник с такива, обичах да седя горе до прозореца, от долния етаж - гледката беше отвратителна на централна гара.

Може пък и по някое списание да се види синя разцветка ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия