Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07-11 и 07-054 БДЖ

<< < (25/29) > >>

jopeto:
Супер е вече така!

TANO:
Бавно, но славно. Готов съм със следващата стъпка – табелките. Не успях да направя качествени снимки, но са ги изработили перфектно. За мен остана удоволствието да им пилна мустачките и да ги боядисам.
Та – от 07-01 до 06 включително фабричните табели са овални и са долу на рамата. От 07-07 до 20 включително – на традиционното място горе на коша между предната врата и прозорците.

Малка драма с деповските табели. Намирам ги на 4 различни места. Най много са на лявата (на снимката) врата отвътре (откъм машинното). Там е и на 07-11. По рядко са на дясната врата отвътре, но има и на двете врати отвън (под кабините). И това не зависи от депото – дори и в едно депо ги слагат на различни места.

От 07-21 до края – ромбовидни табели на традиционното място м/у вратата и прозорците. Впоследствие ги местят м/у първи и втори прозорец заради големия надпис БДЖ. Тук деповската табела ще я сложа на дясната врата отвътре, защото ми се струва, че на снимката на 07-54 в началото на темата се вижда петно на рамата точно там.

Откъм муцунките ;D.

Табелите още не са лепени, за да не загубя някоя, докато се поставят надписите. Въпреки това отчитам минаването на 40-ия километър от дистанцията. Остават надписите, след което окончателно сглобяване на моделите и лепене на табелите. Има надежда и това да стане скоро. До тогава - наздраве!

ogiegp:
Толкова радост за окото в ранното неделно утро  :blush2: скоро не беше ми се случвало  :) :yes:
Дори на такава "далечна дистанция" като 40-тия километър,нещата изглеждат повече от перфектни.
Поздравления и пълна подкрепа в оставащите километърчета до края  :hi: :hi: :hi:

zazo:
Тано браво и голямо благодаря, затова че ни води с тебе по целия път. Наруши "традицията", когато се прави модел да се сервира направо готовия резултат. Нещо което признавам си правя и аз, въпреки че ни ми допада.

TANO:
Ехоо! Отново съм по трасето. Преодоляна е и последната височина преди финалната права. Най после са готови и надписите.
07-054

07-11. Надписите са по скоро предположение. Кой може да каже дали са били точно така?

Този път обаче нямам участие в работата. Цялата работа по проектирането и слагането на ваденките е на г-н Иво. Като как е станало ще кажете вие. Така Иво ме добутва на 500 м. преди финала.  Остава окончателното сглобяване на двата модела, които в момента са в напълно насипно състояние. Ще ми трябват 2-3 дни, защото мисля да лепя табелките с боя, и ще чакам да изсъхнат. Освен това по стационарният модел има още дребни операции по сглобяването. Събрал съм сили за финалния спринт и мисля да го покажа на видео. Вижда му се края!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия