Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

За какво са модели като тези на Micro-Metakit

<< < (3/5) > >>

mgirginov:
"Апетитът идва с яденето"... Поговорката важи и тук. Пипнеш ли веднъж месингов модел, влюбването е безвъзвратно!!! Очаквай следното : Сега говориш за край на покупките, после си купуваш избраното/наречено от теб "завършек"/, после минава известно време, акумулирайки средства, после си купуваш втори модел, после пак акумулиране и т.н.  :yes: Отпусни душата, купи си за да те радва и карай пластмасата по релсите... Не слушай негативистите - "...гроздето е кисело..."  ;D
Имам и "Лемако", и "Лемке", и "Бавария", и "Райлекс", и "Пройсен моделе", и "Микрон арт", и "Маркс моделкласикс" - всички са прекрасни!!! Разглеждал съм подробно "Микро метакит", "Трикс файн арт", "Микро файнмеханика" - само възхищение и адмирации! Моят съвет - купувай!
Аз също бих искал австрийски модел в първа епоха, ама - кукиш! Дори и месинговите фирми не предлагат избор в N  :(

CaLLlo:
Да е жив и здрав г-н Micro-Metakit !!!  

Той един ден ще е произвел всички германски и австрийски локомотиви, с всичките им варианти и този ден не е много далече.
- Първоначално беше наблегнато(за мое щастие) предимно на баварски и австрийски модели, но постепенно покрай тях намазаха и много други извън тая концепция.
- Първоначално произвеждаше и по-големи шпурове - 0 и 1, но после ги заряза и продължи само с H0.
- Огромен процент от всички локомотиви се произвеждат единствено от Micro-Metakit и за много от тях за доста голям период друг производител няма да има, за някои - никога.
- Добре че беше той за да узнае света за прекрасните австрийски локомотиви, на които няма как да не съм фен.
- А покрай австрийските локомотиви намазаха още и: MAV, CSD, PKP, DRG, JDZ, CFR, FS, SZD и др.
Да е жив и здрав г-н Micro-Metakit !!!  

--- Цитат на: lubomir link=topic=4087.msg84374#msg84374 date=1354700892 ---... настоящия модел в производство е нещото, което най-много ми харесва. ...

--- Край на цитат ---

Един от най-масовите австрийски локомотиви навремето, произведени над 4000 броя, търкалян в доста държави, дори за кратко и у нас, за него сме писали само на едно място:

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,268.msg65045.html#msg65045
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,268.msg67188.html#msg67188
http://de.wikipedia.org/wiki/BB%C3%96_80

lubomir:
Ще ме вкарате в беля ей ;D
Писах на ММ да се опитам да разбера поне минималния радиус на вписване на въпросната убавица. Така и така все още проектирам макет, на който масовите радиуси са R9/R10, но мога да внеса някои корекции в радиусите сега. После ще е късно!
Да видим дали ще си направят труда да отговорят!

Krasi:

--- Цитат на: lubomir link=topic=4087.msg84374#msg84374 date=1354700892 --- Та не знам кое е по-добре, да имаш един наистина впечатляващ модел в прозрачна кутия(витрина с хубаво осветление примерно), или няколко различни пластмасови седящи по кашоните.

--- Край на цитат ---
Нали знаеш, че пълно щастие няма. Както и няма префектен модел. Така че избираш според това, кое е водещото и най-важно качество/а на модела и купуваш. :give_heart:

Boris 2-12-4:
Любо!

Това което съм го писал за фаулхабер моделите са цитати от тестове в реномирани списания като "MIBA", "Eisenbahn magazin", "Eisenbahn" - Oesterreich. Там тези тестове са по няколко страници.
Аз самият нямам мнение за малкосерийните модели на Мерклин и Трикс, просто цитирам това което съм прочел.
Ще си позволя, да цитирам по памет, това което пише в списанието "O.1.2. Express" - "Избирането на месингов модел е много личен момент. Проспектите и снимките често не дават отговори, затова тези които си купуват такива модели, в голямата си част, искат лично да видят и да им е демонстриран... След като човек свикне или обикне някаква фирма, то чак тогава изборът може да става по каталози..." 
Успех!!! :good: :good: :good:
Само не прибързвай...(Примерно, ако си бързострелящ овен като мен :diablo:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия