За съжаление и аз съм с такова усещане.

Съвет: Вместо да чертаеш, умуваш и теоретично-виртуално да създаваш проект, просто вземи и РЕАЛНО си нареди с линии и стрелки каквото мислиш, преди изобщо да започваш каквото и да е макетиране. Тогава можеш да пробваш практически какво ще се получи - дали ти стигат 2 модула по 1 метър, дали не... Ще можеш ли да разположиш нормално композициите с желания брой вагони /плюс локомотив/ или не... Ако мислиш директно да почваш да режеш, лепиш и сглобяваш, без да си наредиш трасето - отсега ти го казвам: жестоко си нагазил лука!

Като си наредиш нещата и нещо не ти се получава, спокойно овреме ще можеш да промениш нещо и да си направиш точна истинска сметка къде се намираш.
Принципно минималното разстояние между коловози в ТТ е 44 мм, но може и да е повече. Не знам дали в реалността има някакъв стандарт за точно разстояние между линия /ширина на перона/, но ме съмнява - виждал съм гари с перон/площадка едва 2 метра, виждал съм и с ширина над 4 метра. Така ще по-добре виж първо с какви перони и сгради можеш да оборудваш макета и по тях си направи сметката.
Съвет: върху кутиите със стрелки /в старите на BTTB, за новите не знам, но вероятно и на тях има/, има различни коловозни схеми на стрелки, входни гърловини и пр. Там са показани и съответните допълнителни линии, които се ползват, както и какви разстояние между коловозите могат да се получат.
На снимката, показана от schatsi, са ползвани Т профилни линии и стрелки с малко отклонение, което води до удължаване на входната зона на коловоза и общата му дължина. Ако не държиш на това, има и стрелки с по-голям ъгъл на отклонение, които ще ти спестят място. Тук ти си решаваш и преценяваш.
Дай снимка на стрелките, за да ти кажа дали може да се преправят ръчните. Защото в ТТ има и ръчни стрелки, които не подлежат на автоматизиране със стандартни механизми.