При мен нещата се случват бавно поради липса на време, но вече почнаха да се случват наистина

В крайна сметка заради мястото, където ще се съхраняват, модулите ще са съвсем малки - 90 на 40 см. За сметка на това няма ограничение към броя модули, нито пък ще се закачат един към друг само линейно. Хубавото при този размер е, че модулите стават много леки. Вече направих първите два от шперплат 9мм и оребряване от масивни летви. Тези дни чакам поръчка с последните нужни релси, една гара и още няколко дреболии и започвам същинската работа по първия модул , като ще снимам и качвам снимки. 4 годишният ми син няма търпение да гледа и помага

За самия макет - както писах и по-рано в темата, не гоня реализъм, а убедителност

. Тоест не държа нещата да са 1:1 с оригинала, а прост да наподобяват стилово средата. Съответно макетът е вдъхновен от линията София - Банкя, като започвам от Банкя, която ще е на първия модул. В началото ще ползвам готови сгради и околна среда, като малко по малко ще почвам да експериментирам, така че докато стигна до софийската да съм натрупал умения и да я направя сам като сграда за да отговаря архитектурно на оригинала (макар и умалена за да се вмести на един модул).
В по-далечно бъдеще обмислям да добавя трамвай в града, а следващата гара да бъду септември и оттам да продължа с теснолинейката. Едва ли ще правя един модул за по-малко от 2-3 месеца обаче, така че говорим за след две години някъде