За хейтърските изецпки на Венци - без коментар.

Ако иска нека той изкоментира, къде видя нещо от него написаното - в мойто питане.
Друг е въпроса, че той си въобразява някои неща, та стига до нивото на Ганьовеца във...форума (не банята).
Но виждам, че дори е поощрен в [Karma Stats], за това си позволява такива постове с плюнки...
ПП. А сегаразбирам, че нещо много преча на човека който го е поощрил,
защото мен ме е порицал два пъти за едно и също нещо!!! Аферим...
Доряне докога ще се правиш на "сив кардинал", като раздаваш плюсове и минуси,
от сянката на човек ненаписал нищо съществено във форума?
Не ти прави чест, когато не знаеш за какво питам, да раздаваш оценки - само показваш колко ти не си в час!
--------------------
Благодаря на Емил за подробния отговор!

Надявам се съм внесъл яснота.
Не напълно, но ти благодаря все пак!
А защо не става много ясно, с твое позволение ще коментирам за да стане разбираемо за всички.
1.Кой отговаря за цялостното представяне на България на тази среща?
(макар по-горе да е писано, аз искам известно уточнение)
Отговорил си очакваното - лично ти. Не като клубен член (представител), а лично ти.
Много се радвам, щото вече да е ясно към кого да се обръщаме за подробности и т.н.
Не става въпрос да ти пречими и досаждаме, а за прости питания и малко повече информация,
с каквато явно най-много ще разполагаш и за напред ...та до октомври в Будапеща.

Даже предлагам тази тема тук да не стане нещо като своебразен бюлетин,
на всеки две/три седмици до къде се е стигнало с подготовката и от какво още се нуждаят
хората които ще представят България. Надявам се да сме от един отбор и че който не желае да участва,
няма и да пречи обаче! Дори и от сенките....

2. Кой отговаря за международните публикации в чуждите сайтове за тази среща и
от страна на България и дали проследява коректността в отразяването на новината за българското участие?
Няма делегирани права някой да следи интернет пространството,
защото не знам къде могат да се появят публикации.
Ако имаш информация за некоректно отразяване някъде ще бъда благодарен да я споделиш.
До този момент информация за български участници има на сайта на fktt.
Не става въпрос да се следи цялото интернет пространство (което е абсурдно разбира се),
а да се знае и внимава какво се публикува за нас в официалните сайтове на организатори и съорганизатори.
До този момент освен на сайта на FKTT, информация има и на официалния сайт за срещата в Будапеща.
Накрая ще покажа некоректната (може би) публикация....както помоли ти.
3. Кои в действителност, са записани и ще вземат реално участие на срещата в Будапеща?
В тази връзка имат ли някой определен представител за "връзки с обществеността"
и реален човек отговарящ за общото представяне на тази група? (Или Клуб - който и да е)
Всички изявили желание за участие са регистрирани съгласно правилата на организаторите.
Единствено съжалявам за изявно желание за участие от българско сдружение,
което беше два дена преди крайния срок и получи отказ от организаторите
поради изчерпано пространство за изложението, като лично организатора
пожела следващата година това сдружение да участва.
Тук всъщност даваш стандартен отговор, който едва ли има човек във форума да не го знае.
Но това отговаря частично на моя въпрос. Какво значи всички "изявили желание".
От изявено желание до реално участие има разлика. Нима хората от България,
които са получили регистрация и потвърдили участието си в Будапеща има нещо да крият,
та да не знаем имената им. Аз за това питах - конкретни имена (без егн-та и т.н.).
Ако не желаят да знаем кои ще са, то октомври месец там, ще ги видим все пак кои са!
Но защо не се каже еднозначно и ясно СЕГА, просто не е понятно?!

Ще си позволя един малък коментар и съответно втроричен въпрос.
След като има сдружение от България, което за всеобщо съжаление (не само на унгарските организатори)
не е получило възможност за участие преди крайния срок за записване,
значи ли това, че от трите (налични) сдружения няма да има официлано участие?
Пояснение.
Нашето сдружение "BGTT" не е изявявало желание за участие в Будапеща.( модулната среща в Росвайн е две седмици след Будапеща)
От сдружение "ЖП.моделсти" не знам да имат ресурса за участие в модулни срещи (поне това е достъпната от тях информация).
Остава "КЖМБ".(за отказа на организаторите - не знаят какво губят, но ще ги "утрепете" с ракията и виното поне)

Та въпроса ми е - значи ли това, че хората които ще ходят в Будапеща,
ще са просто група български хобисти или все пак
ще представят България от името на някой български клуб - КЖМБ?
Особено в светлината на следващият отговор за този въпрос:
4. Кой е поел ангажимент и носи някаква отговорност за коригиране на допуснати евентуално
фактологически и всякакви от организационен характер грешки, за своевременно уведомяване и тяхното отстраняване?
Откровено не мога да разбера въпроса.
Пред кого се носи отговорност?
Кого трябва да се уведомява?
Участието на това изложение е доброволно,
с лично финансиране и не е поеман ангажимент пред правителствени,
неправителствени, юридически или трети страни.
Тук малко ще поясня, какво питам защото съм омешал два различни въпроса. То и за това Емил не ме е разбрал.
Става въпрос за отговорност от типа "Емил обяви до 30 март записвания, но не ни уведоми че още преди тази дата, мястото при домакините е изчерпано!" (това е само пример, не го разбирай като обвинение, моля ти се).
В дадения пример, ако домакините не са уведомили за настъпилите промени и факта навреме,
те са "виновни" и би трябвало само да се извинят официално.
Ако Емил е знаел, но не го е казал навреме - трябва да го отбележи и да се извини от свое име.
За такава отговорност питам. Щото колективна отговорност не съществува...
Щом като и ако (виж по-горе) няма да участва който и да е клуб официално, а ще са група хора с лично финансиране, както казваш, пак опираме до това кои ще са те? Не става въпрос за някакъв подбор и т.н. а просто за информация,
кой ще представлява България?

Не смятам, че не може да се отговори на въпроса,
който ще даде и яснота кои все пак поемат някакъв ангажимент
(не пред правителствени, юридически или трети страни) да преставят националното ни хоби в Будапеща.
Най-малкото защото те трябва да бъдат насърчавани и поощряване за решението си (особено при лично финансиране),

а защо не и да им помогнем, за каквото имат нужда и можем да се отзовем!?

5. Ако няма (все още) такъв конкретно определен човек, кой е подавал извън страната ни до сега,
информацията нужна на организаторите-домакини и с кого е съгласувал тази информация?
Лично аз съм подавал информация, необходима за регистрацията на участници, модули, подвижен състав, превозни средства, както и описание на участващите клубове и фирми (подадена лично от тях до мен).
За да бъда изчерпателен мога да споделя че на 09-10.03.2013 лично се срещнах с организаторите в Будапеща (мога да представя самолетни билети и жп билети за пълнота на изложението), в присъствие на двама преводачи, защото разговорите се водеха на английски, а преводачите превеждаха на унгарски на организатора г-н Ласзло Патаки (който е и председател на тамошен клуб по жп моделизъм). Двустранно споделената информация, засягаща двете страни относно организация, нощувки, хранане, пътни разходи и споделянето им, дни на изложението, правила и т.н., беше споделена с участниците.
Ето това е доста конкретен отговор. Наистина си изчерпателе и благодаря (имаш +), но сега се сещам и моля за още нещо,
освен имената на участниците. Нека се покаже и списък на моделите които ще представят.
Знаем само за двата , предварително обявени БДЖ-07 и БДЖ-14.
Ясно е че списъка може да не е крайния (макар при регистрирани с карти, той да не търпи промени вече)
но все пак и тук останалите можем да помогнем с това онова. Сигурен съм че куфарчета за моделите вече сте купили,
но също така съм сигурен че и никой (не само от чеТТниците) няма да ви откаже помощ и съдействие!
За това зададох горните пет въпроса. Сега след отговора на Емил, те намаляха на два.
Знам към кого да се обърна за некоректната информация по въпроса, (поне за такава я мислех),
но все пак да изачакам отговора на този ми пост (моля) и ще уведомя тук (или на ЛС) за нея.
Благодаря предварително!

Надявам се и наученото на срещата в Будапеща да бъде сподолено тук, щото това е доста важна и полезна информация!
За карането с LokoNet, картите придружаващи подвижния състав, разсписанията и спазването им, моделното време и всичко свързано с модулните срещи. Този опит наистина ще е нужен, най-малкото щото и тук все ще успеем да направим "Първа модулна среща" на клубни нива !!! (знаем, че си имаме вече "Национална среща на железопътните моделисти")
----------------------
Хората които раздават минуси, да продължат да го правят моля
и да не се отказват - идват нови 24 часа, значи пак ще го могат!!!
Не нужно да четат толкова дълго при това!