Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Това не мога да го намеря - обща бърза тема , въпрос - отговор !!!без коментари
pach:
Създавам тази теме на принципа "По дяволите , не мога да го открия (бързо или въобще ???) някой да помогне!!!" - на принципа въпрос -бърз отговор от знаещ , но без коментари! ;D
А ме предизвика следното
прочетох последните десет страници от "последни коментари" и не можах да намеря кой и къде питаше за метровагони!?! >:(
Та ето и линк за тях де...http://www.maket.uni.cc/
След като се влезне в сайта се избира "Locomotives "
и надолу е "Subway/metro". това е ;D
Нека тази тема или бъде изтрита от админите или да остане за следващия "закъсал"...
kbeykov:
Аз! ;D Мерси за линка! Темата е в раздел "Купувам".
pach:
Ей Мактъб , купи ли си пистолет за топлото лепило ? Водопад направили си ?
Що не ме подсети на срещата да ти го покажа ?
Ако още не е ясно , ето за това става въпрос , ама не помня в коя тема говорихме за това
(
та сега попаднах на снимката де...
Maktub:
На срещата забравих, но благодаря за снимката. Разбрах за какво иде реч. Далеч съм от водопад, още обмислям отделни детайли от бъдещия проект за макет. Благодаря за снимката.
pach:
От онзи ден се въртях из един руски форум , че не можех да намеря къде им е файла с книгата на PIKO - сто електросхеми и планове на макети от 80-те години.Благодарение на Мишо (той я откри по-бързо) вече разполагам с тази класика в "жанра".И тъй като руснаците са я "заключили"(да се чете "закучили") в PDF-формат но само за разглеждане на монитора (включително не може да се разпечатва >:() пък не са и те авторите , днес се постарах да я конвертирам във WORD като впрочем пооправих и малко цветовете.
Вече я имам в пълен блясък (включително и пожълтяването на страниците ;D) с възможност и за цветно разпечатване.Върно че е на немски но той е необходим ако искаш да прочетеш фабриката на даден макет какво произвежда - друго всичко е ясно от схемите и плановете.Има (макар и старо)помагало за размери и радиуси на релсите както и кодовото им означение от онова време.Всъщност 80 % от информацията си е актуална и сега ... А да - само за аналогови схеми и "п"-образни релси е! ;)
Ако някой я иска за обучение , идеи или електросхеми , или пък за мили спомени "когато още търчахме по България заради определен модел" да свирка на ЛС - ще му я пусна!
Аз направо отново се върнах години назад когато ставах и лягах с тази книга в ръка , то не бяха мечти , то не бяха преработка на планове ...ех спомени , спомени !!!
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия