Благодаря за отговорите и разясненията. И личните съобщения прочетох. Прочетох и мненията относно призмата. Нека да ви обясня какъв е замисълът ми. Трябва да се съобразявам с много неща. Първо започнах с жената

. Споразумяхме се по отношение на размера на плота и мястото, където ще стои. Другото е, че ще върша цялата работа в хола. Не разполагам с хубаво таванско или избено помещение. Значи основата ще е ПДЧ с размер 2000/1250 мм. Плота ще е върху отделна маса с размери 1800/1000 мм. Върху плота, първо ще залепя стиропор 50 мм. и върху него ще градя. Избрах този вариант, за да мога да издълбая в стиропора "канали" по които ще минават кабелите за смяна на стрелки и осветление. Нямам условия да дупча плоскостта където и когато си поискам. Плана го правя вече 2 месеца и всичко съм го систематизирал или поне така си мисля. След полагането на кабелите, ще запълня улеите отново с изрязания стиропор, като го срежа отдолу във вид на призма. Не мога май много точно да го обясня.

След това ще изградя трасето пак от стиропор 4 мм. и ще вържа стрелките. После идва баластрирането. Сградите по макета вече са ми ясни, както и тяхното място. Малко се чудя дали да слагам двоен тунел в единия ъгъл /в завой/ или да го оставя открит. Пробвал съм и смятам да приложа воден ефект, като за целта ще направя малка рекичка с вирче, която евентуално ще се спуска от планината над тунела и ще минава под жп трасето, като смятам да дълбая стиропора, който е закрепен като основа и ще има малко мостче, което смятам сам да си направя.. Живот и здраве да е в събота и неделя ще започвам и каквото сабя покаже! Когато има нещо читаво, като за пред хора, ще кача и снимки, но в момента ме е срам да се показвам пред майсторите...