Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Моля за съвет, относно захранване.
Vasilev65:
Уважаеми колеги, първо да поясня, че съм малко зле в електотехниката, та моля за отговори на "български". :)
Захванал съм се с изграждането на кръгов макет в Н0 с релсов път на Пико. Искам да управлявам стрелките от разстояние с ето това: http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=200&parent_id=4&child_id=2&id=55392 . Задължително ли е захранването да е с траф на Пико? Гледах в упътването за свързване, че е дадено с такъв траф, който има четири изхода и единия отива директно до механизма за местене на стрелката.
Да ама този траф на Пико ми се вижда доста скъпичък. Има ли на нашия пазар други заместители на по-разумна цена?
Предварително благодаря за отговорите!
:hi:
pavel75:
Не е задължително да е точно този траф и точно на Пико. Трябва да е 16 волта променлив ток. Можеш да отидеш в някой магазин за електроника и да ги питаш имат ли такова нещо.
Ivo Nedkov:
Изказването на колегата pavel75 е съвсем вярно, но при положение,
че вече имаш друг траф на 12 волта с който ще караш самите влакове.
Ако нямаш никакъв, по добре си вземи този FZ1, който е много стабилен
и идеален за изграждането на аналогово трасе.
Едните изводи са за локомотивите, а другите за стрелките.
Vasilev65:
Благодаря за съветите, този проблем е вече решен с помощта на Димитър, за което му благодаря!
За да не отварям нова тема, искам да попитам тук и още нещо. Преди време четох някъде във форума информация как де се направи призмата /насипа/ по релсовия път. За съжаление обаче сега не мога да намеря материала, а съм забравил цифрите. Та, въпроса ми е, стиропор с каква дебелина да използвам? В Н0 съм и се двоумя между 4 и 10 мм. Дайте съвет?
Предварително благодаря!
pavel75:
Ако имаш книгата на Юри Ботев там е описано. Ако я нямаш я дръпни от моя сървър. Книгата е стара, но за някои неща става.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия