Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

"История и развитие на ЖП моделизма в България"

<< < (10/20) > >>

piko1:
Борис в темата в която се представи има също доста имена и факти относно историята на жп моделизма в България освен блога му
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3360.0.html

pach:

--- Цитат на: Жоро link=topic=4183.msg87000#msg87000 date=1361269665 ---
--- Цитат ---в този клуб от около 30-тина човека:
- Димитър Деянов.
- Стойко Алексиев.
- Георги (Жоро) Чернев.
- Борис Шопов.
- Йордан Андреев.
- Стефан Стоичков.
- ..........

--- Край на цитат ---
Паце, да не би да говориш за Георги(Жоро) Дончев?

--- Край на цитат ---

Точно...явно в писането съм смесил две имена... :blush2: :blush2: :blush2:
Става въпрос за:
- Георги (Жоро) Дончев.
- Стефан Чернев.

Веднага ще бъде коригирано и в сгрешения пост.
 :hi:

Vlado:
А в представянето на Борето наистина има много имена. Някои се повтарят с вече написани, но има и много нови, които следва да се включат във фактологията. Пък намерим ли и малко биографични данни - безценно! :)

Сaprycorn:

--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=4183.msg87003#msg87003 date=1361271864 ---...

Бях чул, че колекцията на проф.Тасев е изкупена от БДЖ. Вярно ли е това? Ако е вярно, къде се намира сега?

--- Край на цитат ---
Всъщност БДЖ купи останките от колекцията на Тасев. Аз присъствах на предаването на 75 локомотива от Тасев на БДЖ. Беше доста интересна сцена- един кабинет на ул.Иван Вазов 3, от страна на БДЖ имаше комисия -една госпожа май се казваше Поборникова и двама непукисти, единият от тях си беше купил току що дигитално апаратче и много се забавляваше да снима локомотивите. От другата страна присъстваха Йордан Тасев, синът му Петър Тасев и аз. На масата в кабинета беше наредена около един метър права релса, по която трябваше да преминат всички локомотиви напред и назад и да им светят светлините. Моята задача беше да извършвам експресни ремонти на локомотивите, които се проваляха на теста :) За целта си носех някои най-необходими инструменти като отверки, пинсети, клещи, поялник, фино масло, спирт и т.н. На един от локомотивите се появи пликче с прикачни- дръжки, чистачки, маркучи и други дреболии, и тогава избухна голям спор между госпожата и Тасев, дали Тасев е длъжен да монтира въпросните части на локомотивите или не! В крайна сметка се наложи аз да ги монтирам, като за целта Пепи трябваше спешно да излезе и да купи някакво лепило за пластмаса!
Когато всичките 75 локомотива все пак преминаха светейки и накичени с всичките си прикачни по еднометровото право трасе, бяха прибрани в кутиите, кутиите подредени в кашони, а кашоните запечатани и изпратени в музея в Русе. Това се случи през лятото на 2003 година. Няколко години по-късно разбрах, че все още кашоните не са разпечатвани. И така от "витринна", колекцията се превърна в "кашонна" :)

Сaprycorn:

--- Цитат на: Vlado link=topic=4183.msg87006#msg87006 date=1361274649 ---А в представянето на Борето наистина има много имена. Някои се повтарят с вече написани, но има и много нови, които следва да се включат във фактологията. Пък намерим ли и малко биографични данни - безценно! :)

--- Край на цитат ---
По-важно би било да отбележим точно каква хоби дейност е развивал въпросният човек.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия