Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Възможно ли е това да се изпълни ?

<< < (9/10) > >>

mill:
Абе не е толкова голямо разстояние.Ако се обхожда от 4-страни,като се пресегне -2,30 х 2,90, късата страна на половина е 1,15м,как няма да го стига...

br185:

--- Цитат на: ritchie link=topic=419.msg5019#msg5019 date=1210579232 ---Схемите,  които br185  се  е  постарал  да  направи
за проекта  на  макета  са  направо  впечатляващи.   
Много  Ви  благодаря,  че  така  ми  помагате !  Все  още 
не  мога  да  се  оправям  с  тези  програмки  за  чертане,
но  ето  че  тук  се  отзовават  стабилни   проектанти,  които
помагат  точно  на  време.  И  двете схеми   са  направо  впечатляващи
и  много  се  двуомя,  коя  да  избера  за  изпълнение.  Кажете,  коя  ще
е  по-ефектна  за  каране  на  влакове.
Единствената  ми  молба  към  br185   е  да  посочи  радиусите  на кривите,
за  да  отивам  направо  да  поръчвам  релсовия  материал,  че  ръцете
вече  ме  сърбят.  :-)

--- Край на цитат ---
Мерси за похвалата ritchie. Радиусите на кривите мога да ти ги дам веднага, но както и pach подчерта не бързай толкова с покупките. Имаш за решаване още два основни проблема. Наклоните по трасето макар и възможни за реализиране си остават големи. Вторият може би най-сериозен проблем е гарата. Връзката между отделните контури може да се осъществи само там. мястото е много кът. Не знам дали си избрал вече производителят на трасето, но ако не си - направи го. След това си направи един прилежен чертеж (препоръчвам ти мащаб 1:10-по-лесно е за смятане и е по-детаилно). По него ще се ориентираш по-добре.

ritchie:
Най-вероятно  и  потчти  сигурно е , че  релсовият  път
ще  бъде  от  ROCO Line  с  трите  основни  радиуси  на
кривите - R42,  R48,  R54.  Ако  имате  по-добри  идеи, 
моля  обосновете  ги.

pach:
Aко ще си говорим сериозно , може би ще се включат и други колеги,както и хора които не познаваш , но това тук (имам предвид твоя подход ) поне на мен ми се вижда несериозно (да не ти казвам как се смеят някой :-[).
И не става въпрос да ли да се "подадеш" на натиска и да си промениш плана , а за начина по който реагираш на дадените ти до тук съвети.Ти не ги оборваш , с аргументи , а с празни приказки.Аргументи би имал евентуално (защото не те лъжем ) ако поне малко бе прочел по-въпросите за геометричните зависимости , коловозното развитие и строежа на моделни трасета в наклон.Но явно не си падаш по-четенето...
Ако ти е трудно с материала за който ти пуснах линкове по напред в тази тема , сподели и кажи кое не ти е ясно , никому не сме отказали помощ до сега.Дори смятам ,че с теб проявявам голямо търпение , защото не си личи въпреки съветите да се движиш напред.Пак подчертавам , не те караме да си промениш първоначалния творчески замисъл ,ти ни поиска съветите , но на практика се получава ,че не желаеш да се вслушаш в тях.Начина по който искаш да реализираш макета си те води само към едно голямо разочарование...да не кажеш ,че не сме те предупредили.
С това тук за последен път се опитвам да ти обясня нещо , така че очаквай други по-специалисти и от мен да се включат , евентуално ако преценят , че ти се учиш , търпиш лично развитие в моделизма , и няма да си загубят времето ,показвайки ти основни похвати при това хоби.
Другото е само правене на вятър , който не би ги предизвикал дори да ти постнат тук някакъв що годе приличен проект да ти дадат списък на проекта и неговите елементи , защото едно е да се направи на бързо схема предложение , но съвсем друго да се проектира и напасне тази схема за реализируем проект.
Ако смяташ така да процедираш , по-добре обяви  изискванията си (които са малко неосъществими за сега в този си вид както си ни ги представил) и съответната цена която би платил ,някой да ти проектира (и евентуално изпълни) бъдещият ти макет.
Инак това тук си е чиста загуба на пространство и време!!!

ritchie:
Съжалявам  за  реакцията  и  отношението  на  Pach   към  това,
което  се  опитвам  да  направя.  С  този  вид  критика  не  ми  помага
особенно  много. 
Относно  четенето -  уверявам  го,  че  мога  да  чета
и  доста  често  (да  не  кажа  постоянно)  го  практикувам.  Все  пак  и
професията  ми  е  такава.
Относно  идеите,  които  очаквам  всеки  от  знаещите  и  можещите,  тук  да  даде -
опитвам  се  по  забавен  за  всички  начин  (под  формата  на  т.нар. импровизиран
конкурс)  да  привлека  вниманието  на  всеки,  който  му  е  интересно  какво  разработвам.   Все  пак  тове  е  хоби  и  трябва  да  служи  за  забавление,  а  не  за  напатки и  пререкания. 
Недоумявам, защо  винаги  говори  в  множествено  число,  т.е.  от  името на всички.
С  голямо  нежелание,  съобщавам,  че  Pach   загуби  мястото  си  в  комисията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия