Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на brrrt в HO

(1/5) > >>

brrrt:
 То не е за хвалба, но ще го покажа за да чуя препоръки и съвети. Никога не съм се занимавал с това. Дърветата си ги правя сам, като съм си купил за "листата" мъх на Auhagen, тревата и баласта са готови, също на Auhagen. Правя макета в гаража. В апартамента не може защото не мога да го опазя от децата и котката. Жената също не беше много позитивно настроена-  :angry: Размерът на макета е 3,60 м на 1,7 м. 

Ще има и трети коловоз...

Тук ще има езеро и река...някога...

Макетът е закачен вече за тавана на гаража, повдига се от едната страна, а от другата е закачен на панти за стената. Направено е с цел да мога да си прибирам и колата вътре. Скоро ще кача снимки на това решение с липсата на пространство.

fpk1999:
Браво,отлично!Добре се справяш! :good: Чакаме още снимки!

Сaprycorn:
Здравей Бойко,
Малко странно ми се струва решението ти да "засадиш" трева и дървета между първи и втори коловоз, на мястото, където би трябвало да има продължение на перона.
Помисли за някакво преустройство (ако не е много късно) на коловозното развитие , стрелковите гърловини и на пероните. Ако гарата ще има само три коловоза, вторият перон може би е излишен. Успех!

brrrt:
Имам идея да удължа пероните, или да ги сложа двата последователно- как мислиш е по добре ? По отношение на коловозното развитие- като за начало искам да е по-простичко. Този макет няма да ми е последният. Правя го с учебна цел- да натрупам опит и да има къде да си търкалям влакчетата за сега. В последствие ще търся помещение, в което да си направя постоянен макет.

Сaprycorn:
Двата перона последователно е по-добрият вариант в случая.
Добави и още един контролен пост от другата страна на гарата, както и някаква сигнализация - семафори или светофори. Пред депото е достатъчен и само един воден кран.
Успех в бъдещата работа!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия