Пиша с уговорката,че не влизам в конфронтация с никой. 
Със сигурност,това е форум за ж.п. моделизъм,на който дължа много!!!
В темите и разделите с такава тематика,само и единствено трябва да се пише по тях,без излишни постове и емотикони.Той е бил,е и ще бъде критерий за мен в хобито!
Но,благодарение на форума и нац.срещи,смея да твърдя се запознах и сприятелих с много ж.п. фенове от цялата страна.От Пловдив,Сливен,В.Търново,Варна.Бургас и т.н..С някои от тях,ежедневно си комуникираме (скайп,л.с. и т.н.),с други само чрез темите във форума.Когато се роди на някой детенце или самият той е рожденик,защо да не го поздравя в тема?!Не на всеки имам и мога да му се обадя по ГСМ-а и т.н. за да споделя радостта му.Който не иска да поздрави или го дразнят темите,да не чете!Има един израз "чети между редовете". Или трябва да се изтрие и раздела "Общи приказки извън хобито",с всичките си теми в него,които съответно нямат нищо общо с ж.п. тематики?Има резон,нали? 
Затова,според мен трябва "сухото",да го преглъщаме с някой поздрав.

Но...каквото сабя покаже - ще се съглася.Все пак си казах мнението!
Абсолютно подкрепям всичко това! И разбира се нямам никакво намерение да навлизаме в спор и конфронтация. Просто споделих мнението си. Естествено в другата крайност, което се вижда от копирането на твоето изречение, но без кавичките.
Ако трябва по-подробно: определено не ми допада това, че ЗНАЧИТЕЛЕН брой теми и постове в темите са в "локумения" раздел, както и това, че голям брой от постовете в "същинските" раздели са чат съобщения, емотикони, дискусии далече извън темата и т.н. Дори и малкото "съществени" теми са "осрани" и набъбнали на двуцифрено число страници. Достатъчно е да цекне човек в +последните 10 публикации" за да види за какво става въпрос. От тук (според мен) идват и повторенито на теми, отварянето на нови при наличие на такива, постване на неща които ги има (14 страници назад - съвсем пресен пример), питане за неща които са няколко пъти разисквани, дори и в същата тема и т.н. Мисля че има достатъчно места за подобни изяви, но дал итрябва форумът да се превръща в още едно такова?
Считам че това е основен проблем за форума, в резултат на който в момента с интерес препрочитем нещата писани отпреди три години, но не и нещата които се появяват ежедневно. Всеки път си задавам въпросът: лицетто Х дали не си е купило нов локомотив през последните У години, че спря да прави равюта? Или пък не е пипнал нищо по макета си? Или не е обогатил с нищо колекцията си? Или няма никакви нови впечатления от някой модел? Отговорът е ясен - лицето Х продължава да си се радва на хобито, но не го удовлетворява реакцията при изявата му във форума и престава да пише. И не го удовлетворява общият тон и съдържание на форума, и пак спира да пише. А когато като лицето Х се държат и още много други, форумът заприличва на това в момента. За някой това е ОК, за мен - не. Като причината за това не е в лицето Х, точно обратното, причината е във всички останали, които пишем тук, естествено начело с администрацията - с правилата, които ще се въведат (за кой ли път обсъждани, недообсъждани и т.н.), с начина на модериране, с реакцията при определени случки и т.н. (Моля никой да не се засяга и да не се оприличава на "лицето Х" - използвам го като пример, не обвинявам и не визирам никого, просто онагледявам мнението си).
Всъщност това може и въобще да не е проблем, може да се приема и като напълно нормално развитие на форума - всеки си има право на мнение. Не ми пречи на хобито, не ми взима нищо, тук не научавам почти нищо ново, някой ако ме попита - отговарям, дори и да не ме пита мен - взема че пак отговарям (ако има да кажа нещо смислено), ако искам нещо има откъде да си го намеря - ако искате разбирайте го и така...
По темата: (това до тук беше извън нея) - аз от години съм спрял да изпращам дежурните SMS-и и др. подобни по разните му официални или формални поводи. Има хора, които поздравявам лично, има и такива, на които звъня по телефона лично, или отивам на крака да ги поздравя - пак лично - дали с бутилка, цвете, бонбонче, вагонче - според зависи. И пак личното ми мнение - за мен едно дежурно поздравление във форума е доста далеч от едно персонално поздравление по даден повод. Нямам нищо против хората, които си броят поздравленията във форум или получените за празника смс-и, но мен такива поздравления не ме радват - лично мнение. Не искам никого да ангажирам с мнението си или да наптрапвам, а го обявявам, и то (според мен) само в теми, нарочно отворени за това.