Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на JORDAN в мащаб ТТ

<< < (9/11) > >>

Сaprycorn:
Идеята ти е много добра, пести място и дава възможност за "прибиране на макета"
Би могъл да увеличиш височината на плота с още 30-40 сантиметра. За целта пантите ще се монтират върху страниците на съответната височина от дъното на шкафа (примерно 35 см), и при отваряне тези 35 см от плота ще влизат навътре в шкафа. Дано съм го обяснил ясно!
Успех!

JORDAN:
Разбирам идеята ти, но и мястото , на което може да се спусне плота е ограничено.
Там може да се побере плот още десетина сантиметра. Пред отсрещната стена също има библиотеки и трябва спуснатия плот да не ги закача.
Ще го изпълня в този вариант, нататък ще мисля за други възможности.
Ограничение е и това, че плоскостите ОСБ са дълги 244 см.

mitko0888:

--- Цитат на: JORDAN link=topic=4293.msg90488#msg90488 date=1376392011 ---Разбирам идеята ти, но и мястото , на което може да се спусне плота е ограничено.

--- Край на цитат ---

Точно затова Caprycorn ти предлага да увеличиш размера на плота с тези 30 - 40 см, които няма да излизат навън, а при отваряне ще са навътре в шкафа. Т.е мястото, което плотът заема пред шкафа, ще е същото, но ще имаш по-голяма дължино зо макета.

А това че ОСБ-то е по-късо - така или иначе трябва да сложиш някакви надлъжни летви под него (или над него!). Аз използвам чам 38х19 и мисля че е лек и достатъчно здрав, така че спокойно ще понадиш плоскостта.

pach:
Докъде стигна с шкафа и макетната основа?
Нещо от онова място свърши ли ти полезна работа?
Нещо нищо не пишеш...
 ;D

JORDAN:
Доста полезни неща видях в блога за ж.п. моделизъм.
Много идеи има в раздела за конструкции на макети.
Ще се опитам да използувам донякъде  някои от тях.
Но тъй като ще правя сам шкафа за макета, ще се спра на по-прости решения, които ще мога да изпълня.
Макетният плот е почти готов, предстои облепването му с Депрон, после разчертаване на трасето и т.н.

Засега малко съм спрял нвещата, че имам доста други ангажименти - работа, една седмица в Созопол, пътуване в чужбина, смяна на дограмата в апартамента :angry:.
Шкафа ще го почна някъде в началото на октомври. Дотогава макетния плот ще стои изправен до стената  :).

Като почна шкафа, ще поствам малко снимки на процеса и надявам се на готовото изделие.
Имам и сега няколко снимки на макетния плот, но няма смисъл да ги качвам - дървена плоскост с летви.
Като се насъберат, ще ги кача.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия