Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
София 70:
Браво , Грегари!
Страхотен макет се заформя!
Поздравления и за трамваите! Разполагаш ли с подвижен състав?
Да се изкажа пак неподготвен - не е ли мястото на тази тема при другите - Пожвалете се с вашия макет ?
pach:
Грег с голямо нетърпение очаквам клип заснет по двойния коловоз - нормално и теснолинейно междурелсие!!!
Може би само ти си с още по-голямо нетърпение :lol: :lol: :lol:.
Не знам защо наблягаш на светоФАри, които всъщност се монтират за управление на уличното движение,.
но струвами се, че нашето са светОфори - за управление на влакове. Някои смятат че това е "русизъм" ( :on_the_quiet:)
но да или не, тази малка разлика отличава двете сигнализационни табели - коя за какво се ползва. :yes:
Или наистина си смени заглавието на темата в първия пост,
или крайно време е модераторите да изнесат темата в съседния раздел.
:hi: :clapping:
А макета просто става чудесно.
На какво междурелси последно ще са ти трамвайте?
;D ;D ;D
gregary:
Говорих с администрацията да я преместим в другия раздел или името да сменя,или нова тема в другия ...
Както решат!
Идеята ми първоначално беше да пусна темата в "Имам нужда..." докато ми се избистри концепцията,а и нямаше с какво да се "похваля".После да пусна нова като започна макета в "похвалете се с вашия макет",ама нещо се насметох ;Dза което се извинявам.
--- Цитат на: pach link=topic=2849.msg89188#msg89188 date=1368774848 ---
Не знам защо наблягаш на светоФАри, които всъщност се монтират за управление на уличното движение,.
но струвами се, че нашето са светОфори - за управление на влакове. Някои смятат че това е "русизъм" ( :on_the_quiet:)
--- Край на цитат ---
И аз съм сред тези някои,а дали съм прав не знам.
За съжаление все още нямам подвижен състав на трамваи,но има обясними причини.Спрял съм се на НО междурелсие и по точно на тези модели:
roco 63095
защото са по-къси и влизат в трамвайното депо.Тези с три секции не влизат само за 1 см.
Best Ripper:
Off-Topic:Пламене, май не можеш да спиш от ужасТ, че хипотетично някой може да забучи влаков свегофАр на градска улица... :lol: Смяташ ли, че е възможно, а? Утре се събуждаш и.... вместо стандартни светофари на улицата има влакови светофАри!!! :blink:
Интересно, в Чехия и Германия са ми казвали, че нощно време по трамвайните линии бутат ЖП вагони със стоки за директно разтоварване в магазините, тогава там с какво регулират влака - със светофОри или със светофАри? :spiteful:
Постът не е по темата!
IKAR:
Трамвайчето е много хубаво и дори може би едно от най-хубавите в Н0. Имам трисекционния вариант, но малко по-старо производство - 2004 г. Надявам се, че по-новите не са ги окепазили. Иначе всичко, освен оцветяването, си е същото. Двигателят е така разположен, че изобщо не закрива вътрешността на салона. Подготвено е за цифровизация, има си светещи фарове, седалки, а дори и ватман. Виждал съм какви ли не модели на трамваи - виенски, берлински, пражки - всичките визуално далеч по-не са хубави. Не мога да кажа примерно за швейцарските Navemo, но те са за тясното междурелсие H0m, понеже в Швейцария всички действителни трамвайни линии са с междурелсие 1000 мм, но въпреки това има и модификации с талиги за стандартно H0.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия