Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
gregary:
Започнах окабеляването от стрелки и светофари към мястото на бъдещото депо. Бях се подготвил с 50 м. СОТ - аджийски :) кабел с мисълта, че ще ми остане поне половоната...Точно, след 5 мин. разбрах, че съм в дълбоко заблуждение :blink: и бързо се сдобих с едно топче (100 метра) Та, дясната/ източната или най-далечната от таблото гърловина е окабелена. Поставени в кабелен канал, ги отведох до бъдещото място на таблота. Горе-долу ми отидоха около 100 метра. :swoon: :wacko: Ами другата гърловина, ами другите две гърловини на планинската гара... - @§)$№+€% = кабел :haha:
В окабеляването имах помощ от приятел - с него, времето бързо мина. :drinks:
Сглобих и чекмеджето на бъдежото табло и го връчих на друг приятел да му сложи едни вътрешности... :)
Впоследстие, ще го монтирам, изтеглящо се под масата на макета.
Купух и сглобих част от бъдещата "ниска сигнализация" на планинската гара. Леко съм разокарован от качеството на частите - коруба, диоди, липса на платка и фабрично дадения начин на монтаж. Все пак мисля, че се справих. А пък Schneider, не е Viessmann!
Отзад ги пръснах с черен мат.
Сглобени са вече и крана, който ще го монтирам на десния, глух коловоз в планинската гара, както и бъдещата тоалетна и евентуално стрелочен пост на същата.
След като бъдат окончателно поставени на мястото си, ще пробвам да ги посъстаря... Засега остават така!
gregary:
Сглобих от два единични моста на Кибри един, на който сложих стълбове за контактна мрежа и посъстарих...
Докоснах се до Viessmann и Sommerfeldt като КМ. Останах приятно очарован от Sommerfeldt и смея да твърдя, че е класа, да не каже две над Viessmann. Все едно да се сравни въздушна с бойна пушка :bb2: или DB с SBB :give_heart: Контактният проводник е фин и ажурен. След като се запои, всичко става много здраво. Плюс това и захващането на стълбовете за плота е много по-качствено!
Sommerfeldt и Viessmann
Варианти на сглобка:
Сглобих и двата портала на горните тунели:
Поставени на място да си "тежат"
Контактната мрежа в портала на тунела:
Мисля, че реших за мен варианта със " скритата" КМ в тунелите и спиралите. Просто ще завдигна края на проводника полегато и изпънато. Пантографа се плъзга плавно. Поставянето на проводник в спиралите и тунелите е много трудоемко, а също и оскъпява.
Сложих и баластра на Heki 3174
След сглобяването и на останалите елементи от тази спирала, ще започна и изграждането на ландшафта по тази планинска част.
gregary:
Седейки, гледайки към моята планинска част, мислейки различни варианти и ... замръзнах. Минка ( с това име ми я подариха :lol:) направи за първи път (сигурен съм, че и за последен) смели крачки по градската част. За мое учудване обиколи навсякъде, но нищо не помръдна и на нищо не навреди. Аз просто снимах, без да извикам, за да не я уплаша...
Тук, даже се и погали в TV кулата:
BaHkaTa:
Какво се плашиш толкова пък ти. Дори я пускай по честичко да се разхожда. С тази хубава мека козина всичкото прах ще полепва по нея. Имаш си идеалната чистачка Минка.
Минке я мини втори път на втори коловоз нещо си пропуснала там :haha:
pach:
Минка, като всяка жена е проявила любопитство с какво се забавлява мъжът на тая маса.
Котките принципно са внимателни така, че много добре си направил, че не си я стреснал.
Колкото до потъркването в ТV-кулата - макета вече е маркиран като нейн - отстрани на муцунката
имат специални жлези, които като се потъркат и маркират своите предмети и хора!!!
Та така...от тук нататък ще се радваш на макета, само ако Минка ти позволи.
Ми така де - не стига, че ти е позволила да я галиш и в нейната къща да живееш,
(нищо че са ти я довели, просто на идея си нямаш, че къщата и семейството са вече нейните),
ами ти и макет си почнал да правиш. Ми радвай се на инспекцията и я погали непременно следващия път.
;D ;D ;D :yes: :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия