Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
eurostar:
Не знаех, че си се сдобил и с Railjet. Това ми беше мечта, но за съжаление нямам повече свободни коловози. Честито!
Иначе, каквото пипнеш, го правиш супер. Всеки детайл ми харесва. Поздравления за положените труд и творчество!
:clapping:
Best Ripper:
И нема да пищиш срещу Минка, чи щи ускубя брадата, ей! Я глей кви пуФкави котета има... :drinks:
ivo:
:) браво Гриша ... супер е станало.
Old Boris:
Поздравления за постигнатото! Майсторът си е майстор: на макети, на кисело зеле, че май и на вино! :hi: :clapping: Аз напредвам бавно и не смея да показвам снимки, макар че някой ме подтиква. Продължавай смело!
gregary:
Благодаря!
Следващите стъпки, смятам да си довърша планината ( с гипс - хич не ми се иска - бавно става) и да продължа с изграждането на трасето към прозорците. Там ще сложа емблематичен за мен мост, който почти съм сглобил.
--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg105324#msg105324 date=1479104412 ---Идейно преграждане с прозрачен материал ( вералит или плексиглас е?) пред контактната мрежа при гарата.
--- Край на цитат ---
Плексиглас е. Един приятел се наведе над макетаи с пуловера си леко повреди един от стълбовете на контактната мрежа. Та, затова взех предпазни мерки.
--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg105324#msg105324 date=1479104412 ---И все искам да те питам дали имаше някакви проблеми със спиралите? Готови ли купи или ти ги ряза и. т.н.?
--- Край на цитат ---
Със спиралата имах проблем с вагоните на АКМЕ. Назад някъде описал проблема...
--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg101271#msg101271 date=1444579548 ---Имах лек проблем със спиралата и по-точно с префърцунените, дълги (303 мм. - 5 еп.) пътнически вагони на АКМЕ. Мислех, че в дълъг завой ( почти три оборота), трябва да има лек вираж, за да спомогне безпрепядственото им минаване. Съответно направих такъв, подлагайки парчета 1,5мм. симона под външната релса. Това се оказа ПРОБЛЕМ! Кинематиките и талигите на вагоните на АКМЕ не са направени според мен добре и те дерайлираха. Като детайлност са класа над роковските, но като ходова част са... :angry: Роко ги бие, но това е друга тема. Трябваше време и консултации с други хобисти, докато разбера,че вираж в спирала не се прави! (Васко :drinks: )
Премахнах виража и изпънах релсите. Сега нямам проблем. Но, това ми отне време. Все пак не си бутнах спиралата. :fool: :lol:
--- Край на цитат ---
Аз съм си ги рязал.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия