Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
pach:
Proxxon трябва да е ...
Гриша не си пускай локовете по спиралата с вдигнати пантографи, да не береш ядове. ;D Дори и да си сложиш там контактна мрежа, тя ще е по скоро да пази пантографите от удари.
gregary:
Благодаря момчета :drinks:
--- Цитат на: Old Boris link=topic=4300.msg106554#msg106554 date=1485896298 ---От какво е предпазната лента отвън? ...От къде се снабдяваш със Симоната?
--- Край на цитат ---
Лентата е някаква ПВЦ. Купих я от Практикер - една ролка е дълга 3 м.. На мен ми отидоха 3 и 1/2.
Симона (води се "разпенено ПВЦ") я взех от тук Но, я имам и на други места.
--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg106563#msg106563 date=1485951591 ---Proxxon трябва да е ...
--- Край на цитат ---
Ще ми се да е Proxxon, ама не е. Моят е някаква куча марка. Взех го от тук. Правят ми прилична отстъпка.
--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg106563#msg106563 date=1485951591 ---Гриша не си пускай локовете по спиралата с вдигнати пантографи, да не береш ядове. ;D Дори и да си сложиш там контактна мрежа, тя ще е по скоро да пази пантографите от удари.
--- Край на цитат ---
Как па разбра? Аз още качвах клипа и тубата го обработваше... :lol:
КМ в спирала
Понеже ми се иска да ми е действаща КМ, в спиралата трябваше да правя КМ от тел, релса или нещо подобно. Вече бях сглобил спиралата и се сетих за това, но вече беше късно. Не ми се разваляше отново и прецених, пантографа да се плъзга по "симоната". Тя е гладка. Малко е шумно, но и по КМ пантографа също шуми. :scratch_ones_head:
КМ която съм изградил до момента ми е действаща. Ако не стане за целият макет, ще направя пантографите леко повдигнати на 1-2 мм до телта, все едно се плъзгат
--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg106550#msg106550 date=1485885511 --- Отделно направих и по-големи радиуси - външен 580 мм., вътрешен 520 мм.
--- Край на цитат ---
Снощи писах по памет, но памета за числа ми е слаба :haha: и сега премерих и се поправих
Външният радиус ми е 545 мм, а вътрешният 485 мм. Поправям си поста и по-горе.
mitko0888:
Меко ПВЦ съм взимал от тук. Преди години, като че ли беше една идея по-скъпо (със стотинки). Или е поевтиняло навсякъде ... като влакчетата.
Имаш място да сложиш една тел или даже и релса за работеща контактна мрежа. Не че ти трябва де.
Дали ще позная от видеото: с една врътка качваш към 85 мм?
pach:
--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg106564#msg106564 date=1485954052 ---...
Ще ми се да е Proxxon, ама не е. Моят е някаква куча марка.
...
Как па разбра? Аз още качвах клипа и тубата го обработваше... :lol:
...
--- Край на цитат ---
Може да е куче марка, ама е КАТ проксон-а ...Само, че вторият е по-скъп. Не си мисли, че като е проксон, се прави извън Китай.
Същото е и с онези универсални машинки на хоби дето стават на фреза, струг и т.н. И двете се продават в бея, като "досущ еднакви с .....Марка хххххх...Но нямаме право да я пишем тук" ...Което е свободен п.евод от китайски. :spiteful:
Пък и той винаги е бил хоби машинка с висока цена заради името, а не по-различните качества!
Колкото до второто...Ми абониран ...съм за УикиЛийкс и от там веднага ми пратиха линка!!! :lol: :lol: :lol:
Не е късно да сложиш по спиралата една т- профилна релса за км. Даже е много лесно и бързо но има преди това работа с поялник за конструкцията ( ти ще се справиш определено) и малко бормашинка при монтажа на конструкцията вече на мястото и.
Ако решиш все пак да сложиш, мога да ти опиша и скицирам подробно точно как ще стане бързо без да си разглобяват спиралата. Особено ако имаш шаблоните за нейната изработка ( ако сам си я рязал се...).Но и без тях би се справил
gregary:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4300.msg106565#msg106565 date=1485955709 ---Дали ще позная от видеото: с една врътка качваш към 85 мм?
--- Край на цитат ---
Направо си позна! :)
Със спиралата преодолявам височина от 26 см. с почти три оборота и дължина от 10,5 м.
Колкото до слагането на Т-профилна релса, все още не съм решил. Имам и аз идея как да я сложа, но от гледна точка на шум, няма да има съществена разлика. Предишната беше с такава релса за КМ и по спомен няма разлика...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия