Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (43/77) > >>

eurostar:
Много е красив лифтът. Само не мога да разбера как спира на станцията - сам или човек трябва да го командва. Защото моите кабини влизат вътре и се завъртат (като на Княжево) и не е нужно да го спирам.

gregary:

--- Цитат на: eurostar link=topic=4300.msg110585#msg110585 date=1517652236 ---Много е красив лифтът. Само не мога да разбера как спира на станцията - сам или човек трябва да го командва. Защото моите кабини влизат вътре и се завъртат (като на Княжево) и не е нужно да го спирам.

--- Край на цитат ---

Здрасти Жоржи  :) :drinks:
Лифът го командва човек, до толкова колкото да натисне копчето и той да тръгне. Нататък той сам си върви и си сменя посоката - има платка която го командва. В горната станция има датчик (не знам точно как се казва) и когато кабинката стигне крайна позиция, моторчето спира. Тук трябва да се внимава с дърпащото въже, че когато едната кабинка е в крайна позиция в горната станция, долната кабинка също трябва да е в крайно положение в долната.

Също така трябва и да се гледа, всичко да е в една посока до мм. Иначе въжето ще излиза, ще се къса или...

Чичо "Лазар":

От тая вечер няколко клипчета:

Отдавнашна моя сбъдната мечта
Чистач
TIR по трасето - поздрав за Mixy  :drinks:

--- Цитат на: Mixy link=topic=4300.msg110266#msg110266 date=1515839400 ---Снимай следващия път някой тир, pls  :yes:

--- Край на цитат ---

п.с. Много е шумно т'ва моторче... какво да му измисля, че да го заглуша?  :)

gregary:
Лифтът е вече с осветени кабинки и фигурки  ( туристи от Япония )  :)

gregary:
  Днес си поиграх и с направата на двата шосейни тунела на FCS. Трябва да направя всички тунели, след което да започна с направата на скелетната структура върху спиралите...
Сложих и маркировка.
 Прерязах парче от канализационна тръба ф110 с ъглошлайфа.

Отвътре боядисах със "слонова кост" боя на височината на камион, а тавана с светлосива боя:

след това сложих три правоъгълни диода за осветление, като сложих и входни светофари...

Нещо трудно ми се получават нощните снимки... :scratch_ones_head: :)
На живо по-добре изглежда.

На вторият тунел предстои да сложа светофарите, но все още пътуват към мен...

И кратко видео. &bgflag

totomoto:
Срам не срам, но да попитам как тези камиончета се движат в необходимото направление? И като съм почнал с въпросите - от къде се купуват този тип моделчета? Жълтия камион с цистерната изглежда уникално!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия