Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (54/78) > >>

gregary:
Еех, Канада... ;D
Жоржи, радвам се, че се появи отново  :hi: Благодаря за support-та или soutien.
Като се върнеш в БГ, трябва да организираш среща на гара Искър (то пък сега я ремонтират) и ще черпя по един дезинфектант  :drinks:

За прахта, принципно чистех трасето един-два пъти годишно с композицията ЧИСТАЧ, а самият макет веднъж годишно основно с прахосмукачка, парцалче и т.н. Сега цари малко творчески хаос и е лееко непрепоръчително да се карат влаци, а и е невъзможно, защото съм покрил част от релсите. Даже и една част от трасето съм демонтирал, за да имам по-лесен достъп за работа и после трябва да изградя някакъв мост...

jopeto и други приятели са ми препоръчвали прахоуловители, но предвид цената и не толко належащата нужда не съм търсил. Но и на това ще му дойде времето някога...

--- Цитат на: eurostar link=topic=4300.msg118432#msg118432 date=1587466728 ---... като бухала например.

--- Край на цитат ---

Бухалът си имам име, както и другите животинки... :lol:

eurostar:
It is a pleasure / Ça me fait plaisir (И двата езика са официални)
Така ми е домъчняло за български дезинфектант. И за гара Искър! Звучи добре. С нетърпение чакам да се видим!

Ще следя новостите по макета ти, Грег. Искам само да ти кажа, че когато избираш цветове (например за езеро), гледай оригиналната снимка да е направена в облачно време, най-добре с бели облаци. Тогава цветовете са истински. Успех!

П.П.: Благодаря на Jopeto за линка. Той винаги има решение за всичко!

gregary:
Бях започнал да слагам гипсовия бинт върху конструкцията на спиралата, но все ме дърпаше нещо към сглобяването на къщурки. Отдадох се на музата която ме е налегнала (нали затова е хоби и кеф) и започнах събирането и на последната сграда.

--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg118346#msg118346 date=1586877479 ---остава само най-красивата за мен да довърша (но първо трябва да я започна де  :))

--- Край на цитат ---

Една вечер си гледам това клипче и попадам на една сграда (19:37 мин. вляво), която много заприлича на тая която сглобявам. Поинтересувах се и се оказа същата. Много се зарадвах, че я намерих по такъв начин. От комуникацията с швейцарецът от който купих сета за сглобяване я бях купил за кметство, а тя се оказа хотел. Френският език ми е много далечен (швейцарецът е френско говорящ) и гугъл преводача ме е хлъзнал и сега трябва да търся друго кметство за селцето което правя. Но, това е бял кахър...

При направта на осветление видях тая таванска стая Реших на моя модел, тя да е с осветление.

горе вляво:

другата страна:

Принципно, това е най-харесвания модел който съм сглобявал, но пък имаше доста пропуски от швейцареца който трябваше да коригирам. Липса на част от стълбите, не всички улуци и водостоци, обшивка по покрива, фасадата, цокли... Колкото можах, се пробвах да ги заменя. Всичко това вкара леко раздразнение, но общо взето сглобяването беше КЕФ за мен.
Следващата стъпка (вече няма къщурки за сглобяване  :haha:) е да довърша с гипсовия бинт конструкцията на спиралата...

П.П. Нощните снимки трудно ми се получават, на живо по ми харесват...

eurostar:
Страхотен хотел! Мисля, че сградата е прекалено голяма за селско кметство. Добре, че все пак си се оправил с "далечния" език. Ако ти трябва помощ, свиркай. :clapping:

gregary:
Жорж, още веднъж мerci за подкрепата и с нетърпение очаквам да видим какви дезинфектанти предлагат на гара Искър. Както и да чуя твоя джентълменски хумор, изчистен от всякакви ... :) :drinks:

--- Цитат на: eurostar link=topic=4300.msg118441#msg118441 date=1587499934 ---...Искам само да ти кажа, че когато избираш цветове (например за езеро), гледай оригиналната снимка да е направена в облачно време, най-добре с бели облаци. Тогава цветовете са истински. Успех!

--- Край на цитат ---
Това е полезно! Преди време ми беше споменал, че не "искаш хвалби, а градивна критика" и това много ми хареса. За следващото езерце това ще го имам предвид. За жалост, първото вече няма как да го променя - там попрекалих леко с пигмента, но като за първи опит...
Другата забележка (броя и цвета на дърветата) която и други двама уважавани от мен съфорумци ми направиха, също приемам. Фототапетът, който сложих изразява съвсем ранна есен, а дърветата са ми летни. Решението ми е да вмъкна тук-там някое ранно есенно дърво (сложил съм съвсем малко - толкова имах) и прехода да бъде плавен. Просто дърветата които съм сложил, съм ги събирал за 10 год. (както и колекцията ми) и се получава това разминаване, но пък е поправимо. Принципно много се двоумях дали въобще да сложа тапет... (интересно, че фирмите не предлагат швейцарски планински тапети)
Както и бройката, но с времето ще "пораснат" още дръвчета (всичко е свързано с финанси)

Та, благодаря за подобни мнения!  :drinks:

Към днешна дата, приключих с грубата работа по конструкцията на спиралата. Изградих дървена конструкция, сложих мрежа (такава, каквато слагат за мазилка, а не "рабицова" за да не избие след време ръжда), след това един-два слоя гипсов бинт и на края слагам гипсово лепило, което замазвам с четка с вода. С тая армировка става много здраво и вече мога спокойно да изграждам ландшафта. Засега, всичко е доста праволинейно и грубо. Тепърва ще слагам подпорни стени, колони, зеленина, къщурки, дървета...

Оставил съм дупка в средата, за лесен достъп за работа. Пътят е с "първа ръка" асфалт, като впоследствие ще се очертаят точно контурите му, като се сложат подпорни стени и т.н.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия