Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (53/78) > >>

pach:
Да , точно така ...ама въобще не бях видял изхода от тунела в ляво на снимката.
Вярно няма място...
ФКС мислех, че и на т- образното ще имаш за това питах за уши.
Сега с тази снимка и двата клипа, "навързах" нещата.
Не знам защо си мислех, че ФКС от първия клип, ти е най-отгоре на макета...
А малкия от преди четири години, сигурно е станал доста по-висок. Много е хубаво да сте минимум двамата около макета
а като включиш и папарашката фотографка - хубава българска къща!!!
Живи, здрави и щастливи!!!
 :hi:

gregary:
Пак кратко включване от БГ къщето (сещам се винаги с благодарност към stefanoff за съдействието  :hi:)  :)

Както казват хората "Всяко зло за добро", от изолацията намирам време за любимото хоби. Та, затова и така често се включам.
Паралелно с изграждането на конструкцията по спиралата, продължавам със сглобяването на къщурките които смятам да позиционирам върху нея. По-горе някои от тях бях сложил само на "груб" строеж за да придобия някаква ориентировъчна идея.

--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg118127#msg118127 date=1585407596 ---...Паралелно с конструкцията, сглобявам още три къщички...

--- Край на цитат ---
Две от тях вече са готови, остава само най-красивата за мен да довърша (но първо трябва да я започна де  :))

Положил съм мазилка, след това ъгловите и прозоръчни фризове, капаци, боядисване на парапети, керемиди и комин, както и цветя (жена ми ми завижда за тях  :bb2: :haha:)
Исках да имитирам медни улуци и водостоци, но от Хобиленд бяха свършили медната боя и боядисах с каквато намерих в моя склад. Все пак мисля, че нацелих RAL-а  :drinks:

Сложих и осветление.

Нощните снимки ми се получават трудно.
Излезна малък проблем, но затварям очи и продължавам. Исках да осветя само голяма стая на втория етаж. Но, остъклението на дадена фасада фабрично е с един цял модул за двата етажа. Въпреки, че направих прегради (под, стени, таван), светлината от втория етаж слиза на първия по остъклението, ползвайки го за световод. Но пък се получи според мен добър ефект - вторият свети нормално, а първият приглушена, LED светлина...

Впоследствие, намерих подобни къщурки и в оригинал от хората които следвам в flickr.com

И втората къщурка:

Тя е с по съвременен дизайн (предвид френските прозорци), въпреки стандартните материали (дърво и камък)

Заради големите прозорци реших да направя и вътрешен интериор (другите къщи са с малки прозорци и нищо няма да се вижда в тях).
Ситуирал съм фигурите и мебелите около прозорците, а не архитектурно...
Първи етаж - дневна, кухня и гараж

И тук сложих осветление (остъклението е разделено между етажите)

Европейска квалификация България-Швейцария 0:0

Втори етаж - спалня и баня (има само врата към нея) и кабинет:

Съжалявам за дългия пост, но много пъти съм казвал, че харесвам разказ в картики... :)

Хайде, със здраве!

pach:
Страхотен си!!!
 :hi: :hi: :clapping: :clapping:
Интериора е като истински и жив с татко Хоерцик, а всъщност мащаба е 1/87!!!
На спалнята махни балдахина и сложи една от онези "специалните" двойки.
А най-ме разби телевизора - ма вЕрно на екрана са Швецария-България!!!!!!!!!!!!!!!!
 &bgflag &bgflag &bgflag &bgflag &bgflag &bgflag &bgflag &bgflag

eurostar:
Отдавна не бях влизал да разглеждам снимки от макета. Вече съм втори час в албума на Flickr и не мога да се наситя на цялата красота, която си създал. Не бях виждал моста в стил Кольо Фичето и замъка в планината, както и хижата под горната станция на лифта, българската къщурка и съоръженията за контактната мрежа. Впечатляваща работа!

Не знам само как се справяш с враг номер 1 на моделиста - прахта. Аз съм се обезкуражил тотално и замислям някаква плексигласова кутия, която да монтирам върху макета. Имаш ли някаква тайна рецепта за това?

А сега отивам да си догледам албума, защото всеки път откривам по нещо ново, като бухала например.

jopeto:
Извинете за спама! Ето! https://financloansinvest.ru/bg/penoblok/apparat-dlya-filtracii-vozduha-ochistka-vozduha-v-kvartire-i.html Има и китайски от алито на прилични пари. Обмислям закупуването на един.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия