Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (56/78) > >>

gregary:
Жорж, стълбовете са на Sommerfeldt, а ако питаш за напречните "ферми", тях си ги правих сам. Идеята ми е да пресъздам КМ между двете спирали (моста) изцяло като на BLS. Не съм намерил  производител на тая КМ, освен едни частници  и то на много високи цени (швейцарци са) и ще се пробвам сам да я направя...

eurostar:
Мерси, Грег. Точно сега съм тръгнал към хоби магазина (казаха ми по телефона, че днес го отварят) да видя какво има, но главно за тези "Н" образни профили, които ще ми трябват за контактната мрежа и семафорите. От Sommerfeldt ще купя само това, което не мога да направя сам, като например тези макари с тежестите, изолатори и други дребни неща.

eurostar:
Грег, каква е логиката на тези бетонни капаци между коловозите? Виждам, че има по-широки и по-тесни. Мисля, че ги има само в гарите, а не навсякъде? Питам, защото сега имам много свободно време и някои материали и мога да ги изработя, за да не си губя времето в София. Но все пак трябва да изчисля колко метра ще ми трябват.

pach:
Общо казано, това са кабелни канали.
Намери снимки от гари - имат бетонни корита (които не се виждат) и капаци, понякога правени от бетон, понякога от плочки.
Аз си ги правя от "чимберни" ленти. Те са за опаковане на пакети,
колети и т.н. товарни денкове. Обикновенно са от бяла пластмаса
 като добре имитират с релефната си повърхност "рифелова"-та ламарина с която също се покриват кабелните канали.
Боята си е от теб, съгласно снимките.
 ;D

Тано, някъде беше подробно описал неговите, може би в темата за големият макет. Водят от ЦДП и  стрелочни постове до разклонения, светофори, ел. табла и т.н. Огледай добре снимки, къде и как се полагат.

gregary:
Жорж, общо взето Пламен ти отговори. С тая снимка ме връщаш години назад (7-8 г.  :)), за да си спомня какво съм имал предвид. То е, от контролната кула вляво на гарата се управлява гърловината, като от нея по каналите вървят кабели до стрелките, светофарите, разни табла и т.н.
Дали е правилно - тогава така съм разсъждавал.

П.П. Сега виждам на снимката, че не съм си махнал пирончетата от глухия коловоз - ще проверя...  :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия