Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
eurostar:
Благодаря. Сега изгледах един 4 часов филм от кабината на влака Тулуз-Париж и се оказа, че тези канали ги има на много места и извън гарите, но не навсякъде. Така че ще слагам, където има място и биха се вписали добре. Така или иначе истинските кабели са под макета. Щях да питам и за електрическите подстанции, но видях, че ги има на много места, особено преди големи съоръжения като дълги тунели и виадукти.
Грег, другото, което видях във филма, е че навсякъде има бетонни канавки около трасето извън градовете. Просто те подсещам да слагаш, където имаш възможност. Това не са само френски стандарти, а общоевропейски. Така че би трябвало да ги има в целия ЕС.
eurostar:
Грег, сега пак ще кажеш, че те връщам 10 години назад. Интересува ме с какво си боядисал релсите - с някакъв перманентен маркер или с четка и емайл-лак? Скоро гледах, че има такива американски маркери (в три цвята ръжда), но накрайниците им са толкова дебели, че има вероятност да си изцапам траверсите (моите са бетонни 80%).
gregary:
--- Цитат на: eurostar link=topic=4300.msg119178#msg119178 date=1592800236 ---Грег, сега пак ще кажеш, че те връщам 10 години назад...
--- Край на цитат ---
Жорж, моля, няма проблеми... :drinks: С тая снимка ме връщаш някъде около 6 години само :lol:
Принципно съм се спрял на релсов материал от Тилиг Елит, при който силно наподобява релсата към действителността и рЕалността. А най в началото започнах с Piko А-глейс (от сетове), после с релси на Roco (две стрелки), но бързо се преориентирах към Тилиг Елит, благодарение на клуба :hi:
На тая снимка, на релсите нищо не съм правил, освен да положа баластра.
ТУК правих опит с аерографа да пръсна малко имитация от калодките на подвижния състав или нещо като ръжда. По-натам, ще гледам да усъвършенствам тая техника, защото най ми допада. Пробвах и с маркер на Woodland Scenics, но горещо не го препоръчвам - резултатът е "детска рисунка на гланцово блокче" ;D
eurostar:
Много яко става с тази техника. Ще ми разкажеш подробно, като се видим на живо. :drinks:
Много ти благодаря, че ми спести 10$ за маркера на Woodland Scenics. Сравнението ти е достатъчно убедително! :thank_you:
София 70:
Аз се извинявам че се бъркам в твоя макет, но искам да те предизвикам- ако имаш място да направиш копие на Lombard street San Francisco .Впечатляващ участък.Обмислям къде да разваля част от моя макет,за да пресъздам обстановката.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия