Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
eurostar:
Аз нали в Индокитай съм главно на фейсбук и все търся да ти пращам сърчица, ама тук няма. Великолепна работа, Грег! Истинско удоволствие е да гледам как се изпълва "макетна зала" с красиви, добре обмислени и изработени детайли. Финалната снимка даже си я запазих да си я гледам като стимул.:good:
gregary:
В темата за швейцарските влаци стана въпрос за малките кабелни къщурки, разположени през 800 м. Първата вече присигна и я сглобих, но все още не е монтирана на мястото ѝ.
Но, все пак:
Ще трябва да я поомацам и състаря, но по-натам като я поставя на мястото ѝ.
pach:
И да не я "оцапаш" пак изглежда ...много джиджано!!!
Сложи една запалка и един железничар в 1:87 на следващата снимка, да се види какво миниатюрно бижу е!!!
За който може и иска да види, не само да се ...
вживява творчески и пламенно в "играчката"!
gregary:
--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg120256#msg120256 date=1607534247 ---...Сложи една запалка и един железничар в 1:87 на следващата снимка, да се види какво миниатюрно бижу е!!! ...
--- Край на цитат ---
Имах идея да сложа до нея монета от 1 лв. или 2 лв., но отплеснах и забравих... :)
gregary:
От известно време сглобявам един прекрасен laser-kut на емблематична сграда за Готард трасето - църквата на Васен:
Построена на малко хълмче в селцето Васен, тя се вижда от трите нива на жп трасето, което обикаля около нея. Няма снимка или най-вече разказ за Готард трасето в който да не е спомената...
Прецених, че трябва да я имам и аз на макета си в селцето "Гришони", както и на всеки макет с швейцарска тематика!
Между другото, клисара хич не беше дружелюбен и приветлив :yes: :haha:, но това е друга тема.
Снимките са някъде от декември 2020:
Ъгълчетата и сгобките ги китосах и шкурнах. После сложих и мазилката.
Вглеждайки се в детайлите (според мен в тях е удоволствието и разковничето за един що-годе качествен модел и макет, за разлика от "детската градина"), видях, че мазилката в оригинал не е чисто бяла, а леко сивее. Има бели кантове/фризове около прозорците. Реших да се заиграя и смених бялата фасада с лееко сив нюанс. Облепих около прозорците, като ги боядисах бяло:
Тъкмо свърших с всички прозорци и видях, че е трябвало да изпиля стените окло тях леко под ъгъл. Тя трябваше да повторя цялата опреация наново... :lol:
Нищо де, все пак това е удоволстивие!
Продължавам...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия