Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
Old Boris:
До колкото разбирам от флаговете и знамената, село Гришони трябва да е в кантона Граубюнден (Graubuenden/Grigioni/Grischun), или още известен като Canton of Grisons). Тъй като населението му е голяма етническа мешавица, той е единстеният кантон с три официални езика: немски, романиш, италиански, а католици и протестанти са почти наравно. Наше село, Гришони, звучи като малко на италиански, та би трябвало да са от такъв произход, но те са нормално католици, които не биха сложили паметник на Мартин Лутер. Остава населението да е от рето-романски произход, с голяма търпимост към други етноси и религии. Все пак на близо ще да е Сен Мориц и много чужди туристи и скиори да посещават Гришони и наслаждават на местните деликатеси и вина. Така че няколко кръчми не е зле да се популяризират! :hi: :hi: :drinks: . Така че една мераклийска българска група е готова да посети прелестното село Гришони, ако кметът го покани! :yahoo: :pleasantry:
gregary:
Боре, винаги сте добре дошли! :drinks:
Преди време, като с жена ми строехме дървената къщурка/бунгало (Жорж/eurostar му казва "макетна зала" :lol:), където сега се помещава село Гришони, предвидих да има и банкетна зала, да се срещаме с приятели. За жалост, сега не му е времето - ковид, пости и т.н. Но, да сме живи и здрави...
Иначе на лична имах и доста сполучливи предложения, за които не можах да се сетя - Гришендорф, Гришенвалд (за планината), Гришенбург( за градчето) :drinks:
Ще им намерим място...
mitko0888:
Не ти е лесно ...
gregary:
Сега по темата.
Изясни ми се картинката с трафопоста и вече имам решение, но по-натам...
Сега имам друго питане относно "тоците".
В десният край на масива, където съм предвидил да стои селската църквичка, ще сложа друг далекопроводен стълб от който се захранва МАЛКА ПОДСТАНЦИЯ (ще трябва да я правя), чрез която се "захранва" КМ по трасето.
Правилно ли е?
Също: стълът е с шест проводника - правилно ли е?
Пускам снимк за ориентир. Червените петна са местата на стълба и подстанцията:
gregary:
Днес имаше пак лека работа по Гришони :lol:
Свързвах осветлението.
Всичките ми къщурки са премествяеми при нужда. В случая, слагам тия клеми (не знам точно как се казват). Чрез тях откачвам/закачвам при нужда.
Долната и централната част на селцето вече светят:
Остава работа по горната част на селцето, но тя е малко.
И една обща снимка на двете спирали и планината Гришенвалд. :) :drinks: :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия