Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
gregary:
--- Цитат на: IvanC link=topic=4300.msg123325#msg123325 date=1646161286 ---Търсил ли си за този проблем на немските форуми?
--- Край на цитат ---
Първата ми работа беше да проверя ТУК , но там не видях нещо с моя проблем. Сега, при поредното преглеждане на темата, видях, че има линк към друга ТЕМА и там има същия проблем като моя. По някакъв начин съм я пропуснал. От Фалер са му дали указания за ресетване на първата платка и после нова парола и т.н.
П.П. А, благодаря, вие сте ми отговорили... :hi:
IvanC:
Превод от Гугъл и с малко моя помощ:
--- Цитат ---Описание на проблема
След включване на двете платки, вторичната платка не се разпознава. Това също се показва в прозореца на браузъра (виж снимка 1)
Причина
По време на първоначалното задаване на парола, вторичната платка е била изключена или все още не е свързана.
Решение
Настройката за WLAN трябва да бъде нулирана. НО: Само на първичната платка!
За да направите това, изводите "GND" и "GPIO0" трябва да бъдат свързани, както е показано на снимка 2 или 3, когато устройството е включено. (Опасност от късо съединение! Моля, използвайте варианта на снимка 3, само ако вариантът на снимка 2 не работи поради липса на място)
Препоръчваме ви да използвате пинсета или парче твърд проводник, а не многожилен проводник, тъй като това може да доведе до нежелано късо съединение.
Когато двата контакта са свързани, малкият син светодиод на платката светва за кратко. (виж снимка 3)
Сега и двете платки (първична и вторична) трябва да бъдат изключени и включени отново. Настройките за WLAN вече са нулирани.
Ако сега се свържете отново с отворената мрежа FallerWIFI1X и извикате адреса 172.17.217.217 във вашия браузър, трябва да се появи текстът "Това ще бъде паролата за WLAN..." (виж снимка 4), едва тогава трябва да зададете паролата и след това рестартирайте отново двете платки. Оттук нататък можете да продължите, както е описано в инструкциите.
--- Край на цитат ---
Не ми стана ясно кога точно да се свържат двата извода. ПРЕДИ включване на захранването или СЛЕД като вече е включено. Предполагам ПРЕДИ, защото обикновено при стартирането на програмата в чипа се правят подобни проверки... или поне аз така правя в моите програми, за да не се губи време за подобни проверки в цикъла на програмата.
След като си ресетирал чипа на главната платка, преди въвеждане на новата парола, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и двете платки трябва да са се свързали, за да може и в двете да се сменят паролата и SSID на мрежата. Иначе пак ще стане същото - промяна само на главната платка.
П.П. Гришата вече е намерил решението докато аз писателствах по превода... :yes:
Иван
IvanC:
--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg123328#msg123328 date=1646162866 ---Първата ми работа беше да проверя ТУК , но там не видях нещо с моя проблем. Сега, при поредното преглеждане на темата, видях, че има линк към друга ТЕМА и там има същия проблем като моя. По някакъв начин съм я пропуснал. От Фалер са му дали указания за ресетване на първата платка и после нова парола и т.н.
П.П. А, благодаря, вие сте ми отговорили... :hi:
--- Край на цитат ---
Гриша, какво стана с крана? Успя ли да оправиш връзката с втората платка?
Иван
gregary:
Благодарение на твоето съдействие и внимателно прочитане на някои теми в немския форум, се оправиха нещата. Реално, не посмях веднага да дам "накъсо" платката, както е дадена на картинката и писах на Фалер за проблема. Исках да се застраховам при евентуално негативно развитие. Учудващо, доста бързо на другият ден ми върнаха отговор - същия, който ти намери във ФБ. Да рестартирам платката, като ми се извиняваха за проблема. Рестартирах, отново настройки и готово. Досглобих някои дребни нещица и днес го боядисах с аерограха. Следваща ми задача е да сложа надписите и да го монтирам на макета. Ще направя снимки и видео. Трябва само свободно време и муза за работа... :drinks:
IvanC:
Супер! Радвам се, че си успял да оправиш проблема. :drinks:
Това за музата е много вярно. И при мен е така - без музата нещата не стават и напоследък не се и захващам, ако музата не ме е посетила. Като ме посети пък, не иска да си тръгне и става едно седене по нощите и жената ме гледа накриво. :swoon:
Чакам с нетърпение снимки на крана на макета!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия