Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (69/78) > >>

gregary:
Ето го чичо "Кран"  :)

Принципно, много му се радвам, затова си го и купих, но има и едни забележки които на фона на сената не би трябвало да ги има.
Най-вече става въпрос за задвижването. Моделът е предвиден за стационарен и задвижен. Задвижването се купува впоследствие, но не е предвидено да се скрие окабеляването в мноооогото място което има в "търбуха"... Задвижването е с две моторчета на лява и дясна колоос, като захранването идва от батерия, която е скрита в командния център. Връзката между тях е с по един шестлентов кабел, който много грозно се вижда.  Аз леко го преработих, скривайки го в основата., а можеше фабрично да е така. Осветлението също го преработих, като направих по една от лява и дясна колоос токоснемащи, като взех за осветителни тела от Фисман. Впоследствие, реших и да го боядисам. Хем да се уча с аерограф, хем и да му дам метален цвят. Всичко останало си е фабрично.

Процес на сглобяване. Съжалявам, че пропуснах някои моменти за снимка...

Токоснемане

Движението на кранът е:
напред - назад
ляво - дясно
нагоре - надолу
Не е предвидено да откача и закача контейнер. Това може който иска да си го направи впоследстие - има няколко примера. Не се савърта и около оста си с моторче, като според мен няма място къде да се монтира. Завърта се ръчно.
Предвиден е да стои тук. Назад в темата имаше снимки с друг кран, но го продадох и взех този. Мястото не е голямо и затова не е сглобен в пълен капацитет.
В момента мястото е малко ъ..., аз му казвах "творчески хаос", ама то се оказва пълен хаос. В момента там е скадирано какво ли не, но ще го оправя... един ден. ;D

Видео и нощни снимки по-натам.

П.П. Сега виждам, че някои лепенки са се поотлепили и ще трябва да ги оравя. Между другото и те не са голямо качество. Според мен можеше по-добри, но...

снимки

gregary:
Преди малко направих и нощни снимки:

Мисля, че стана ясно затова как ще е позициониран. Осветлението е само от крана, но впоследствие, ще сложа и стационарни стълбове с лампи.
Някой ден, като му дойде времето  :haha:, ще направя и самия терминал с пристанището, но сега там ще спра да работя, като мисля да си довърша планинската част.

Кратко пояснително видео

pach:
Хах,голЕм кеф!!! ;D :locomotive: :bb2: :blind:
Да поздравиш специално жена ти - явно тя е шефа на цялата бригада такелажници на пристанището!!!
Много приятно клипче и чудесно задвижен кран! (семейна ценност е станал! :lol:  :give_heart: :drinks:)
 :clapping: :clapping: :clapping:

IvanC:
Гриша,

Какво става с макета? Съмнява ме да няма развитие по него - от последните ти публикации се вижда, че творенето не спира.

Пускай още мнения със снимки, коментари и клипчета! Окото чака съблазън!

Иван

gregary:
 :)
Иван, благодаря за интереса, но за жалост няма никакво развитие.
Много дълго време (3-4 месеца), се бях командировал  :lol: и ме нямаше на Побит камък.
Миналата седмица ме хвана музата и поработих един ден (леле, какво постижение), но липсата на една джаджа пак ме спря. Поръчах я, но колета все още не е тръгнал. През това време си отливам гипсови скалички...
Има една част от дългата страна на макета (8,20 м.) която все още не съм я гипсирал, не съм завършил ландшафта и искам да я довърша.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия