Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
gregary:
Здравейте!
След лека пауза, леко продължаваме напред...
Преди време, като си избирах коя да ми бъде планинска гара, гледах да е някоя емблематична за швейцарските железници - SBB/BLS. Знаете, че по-назад в темата се спрях на Blausee-Mitholz, още повече, че Кибри я имаха на модел. Но никъде нямаше на приемлива цена модела на магазията към гарата. Намирах я при няколко швейцарски производители за баснословни цени. Затова си взех подобен модел на Фалер с идеята да направя компромис... Това всичкото беше преди няколко години.
Сега след като направих FCS трасето зад гарата, се оказа, че Фалерската магазия е обемиста и пречи на трасето. Потърсих оригинала отново в нета с идеята, че се е появил друг производител след толкова години, но уви, цената беше станала 330 CHF
Та, тук вече се престраших, да се пробвам аз да си я направя...
Нощните снимки не са ми силата, но...
gregary:
Захванах се с нещо с което нямам идея дали ще се справя. Но, поне ще се пробвам, а и ми доставя удоволствие.
Става въпрос за подстанция Blausee-Mitholz към планинската ми гаричка.
Снимах я преди няколко години, без да знам, че след това ще се пробвам да я правя, затова нямам много детайни снимки. Но пък има нета има доста...
Та, каквото зависи от мен - купих Н-профил 3х3 мм, 1х1мм, Sommerfeldt 064, изолатори...
Н-профил 3х3 мм с дължина 2х 155 мм и 3х 143 мм.
Сложих резба М2
После напречни скоби на Зомерфелд 064 и напречни Н-профил 1х1
В момента съм до тук. Имам още много да редя и запоявам и това е готиното. Още не съм почистил спойките. Но, това зависи от мен. Лошото е, че има неща които не зависят от мен, а те са 3D принтирането. Трябва да се напечатят тези прекъсвачи/изолатори или идея си няма как се казват...
Тея джаджи ще трябва да ги накича по Н-профила 1х1 мм. Та, в момента съм в преговори с един приятел, за да се начертаят на 3Д и да се принтират. Сега чакам още скоби на Зомерфелд и да си довърша работата с поялника. Дано да стане...
eurostar:
Много сложна подстанция си избрал. Предполагам, че ще ти се получи, защото имаш златни ръце. Само напред и нагоре! :good:
gregary:
Хайде, Жорж, прибирай се от Индокитай... :drinks:
--- Цитат на: eurostar link=topic=4300.msg124746#msg124746 date=1699050336 ---Много сложна подстанция си избрал.
--- Край на цитат ---
Ха, някои казаха, че е много "постна" - само някакви си пет стълба... ;D
Просто такава са направили швейцарците там където им трябва.
Та, докоарах я до тук:
Процес на работа:
От тоя детайл на Зомерфелд, направих детайла който ми е нужен. Иначе трябваше много да си играя, а ми трябваха 9 бр. и не знам дали щеше да се получи нещо:
Със следващият пост мисля, че ще съм завършил това което зависи от мен. Сега очаквам "помощ от приятел" за 3D детайлите...
jopeto:
Джаджата дето не знаеш какво е се нарича разединител.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия