Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
pach:
Невероятен мерак Грег. Много джиджано става всичко.
Нощният парк с осветената статуя направо кърти мивки.
Кой е поета (явно швейцарски ще е ;D)?
Трамвайната релса става идеално. Майната му на резонанса - в противен случай ще стане много високо
улицата спряма тротоарите. Пък и трамвайте от по-стариште модели са си шумнички - градската среда е истинска.
С какво си направил самото платно (гипс -+С200?), но е станало много гладко.
Много ме кефиш приятелю!!!!!
:hi: :hi: :hi:
gregary:
--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg95534#msg95534 date=1403586794 ---С какво си направил самото платно (гипс -+С200?)
:hi: :hi: :hi:
--- Край на цитат ---
От Бриколаж (щото ми е съвсем близко) взех гипсово лепило и някаква готова финна шпакловка.
Не им помня имената,но навсякъде има много разновидности на различни производители.
Между другото отдолу сложих и мрежеста лента (където се слага между две платна гипсокартон) евентуално да не се пука.
eurostar:
Аз от толкова време не бях влизал, че ми трябваше половин час само за тази тема. Всъщност, всичко, което трябва да се каже, вече е казано - макетът става велик. Такава прецизна изработка радва и този, който го прави, и публиката. Поздравления и за новите придобивки.
gregary:
Благодаря! :drinks: :give_rose:
"Откраднах" малко от свободното си време и поработих върху градската среда и по-точно върху трамвайното трасе.Определено работа с гипс е доста трудоемка,предвид многото "ръце" (основна,финна и т.н.) предхождащи шлайфане,грундиране,боядисване - асфалтиране и почистване на релсите.
Но,аз обичам разказ в картинки:
напречният профил,трябваше да се понареже,за по-лесно свиване
слагане на грунд
полагане на асфалт :)
слагане на маркировка (до някъде де :)) и канализационни шахти:
още не съм вързал балона към траф,но това е,защото все още не си е намерил мястото
и малко видео
На следващия етап предстои да се сложат сградите на "мястото" си и полагане на цялата маркировка,улично осветление,светофари,контактна мрежа и всякакви дребни детайли. А,не трябва да забравям и развитието на планинското трасе по влаковата мрежа.
ogiegp:
Браво браво...и аз вече обичам разкази с картинки :blush2: :haha: :lol: :haha: :lol: :haha: :lol: ..... и видео ,и видео :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия