Жорж, извинявай за късния отговор, но ...

Материалът, който ползвам за скалите е гипсово лепило ( в случая на "Теразид"). Гипсовото лепило позволява време за обработване (близо 2 ч. докато стегне напълно). Нанасям го върху основата, чакам 15-20 мин., докато леко стегне като пластелин, маджун и започвам да го обработвам, ръчкам с различни остри предмети, за да придобие някаква форма. След напълното изсъхване (няколко дни) , нанасям боите...
За това дали тежи...
Ако се направи здрава конструкция, смятам, че въобще няма проблем. За тази спирала, върху която наполовина съм положил гипсовото лепило, съм ползвал материал около 7-8 кг.
И така...
За жалост, контактна мрежа за BLS-трасета не се предлагат. Всъщност има един швейцарец, който я прави със сина си в домашна обстановка, но е много скъпо и не всеки път се наема да работи. Други не съм намерил...
И понеже моста до язовирната стена е на BLS-трасе, ми се искаше да сложа КМ като за него. Стигнах до убеждението, че трябва сам да се пробвам да си я правя, по примера който
ПОСТНА Недялко

Със съдействието на Краси и Людмил (упътиха ме към магазини

) се снабдих с месингови профили, месингова тел и т.н.
Та, разказ в картинки:

Месингов П профил 3/3мм, нарязан на 3мм

Сглобяване на решетъчна скара

За стълбове ползвам Sommerfeldt 318

Месингова тел Ф 1мм с месингов профил 3/1 мм

Изолаторите, за жалост дойдоха с вътрешен отвор 0,8 мм. Наложи се да ги разширя на 1 мм.

Проби...

Нанасяне на грунд (Благодаря за съдействието, Краси)

Все още има работа... Трябва да сложа макари и тежести за опъване на КМ. Искам да свърша с тоя детайл, за да положа проводника през тунела и да покривам отгоре с ландшафт...
Между другото, чак сега ми дойдоха и тревките поръчани на 22.12.18 и ще наблегна да покривам половината спирала.
Пак стана дълго...