Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Някой ползва ли релсов материал от Atlas в HO?

(1/3) > >>

Mixy:
Има ли някой сред нас, който да ползва релсов материал (по-точно стрелки) от Atlas? Интересуват ме конкретно HO стрелките #850 и #851 дали някой ги има налични?

BaHkaTa:
Аз ползвам релсов път на Atlas RR. Имам 18" стрелки само че са код 83. Тези двете които търсиш са код 100. Ако са ти нужни точно тези за някакви профилни сметки не мога да помогна, за всичко останало май височината няма значение.

Mixy:
Проблемът е, че Atlas са ги обявили за 20 градуса, а те май са 15. Един американец ми изпрати снимка, на която ясно личи, че след като се допълни отклонението с 2 криви по 10 градуса, релсите не са паралелни, както би следвало да бъдат по спецификация, а се засичат малко по-напред. Та ми се щеше да ги видя тея стрелки наживо и да коригирам съответната библиотека в SCARM.

BaHkaTa:
Ще ти ги дам да си ги измериш и да видиш кое къде шава. И цял сет за 18" кръг ще ти дам ако искаш да си допълниш картинката.

mitko0888:

--- Цитат на: Mixy link=topic=4320.msg89561#msg89561 date=1370293727 ---Проблемът е, че Atlas са ги обявили за 20 градуса, а те май са 15. Един американец ми изпрати снимка, на която ясно личи, че след като се допълни отклонението с 2 криви по 10 градуса, релсите не са паралелни, както би следвало да бъдат по спецификация, а се засичат малко по-напред. Та ми се щеше да ги видя тея стрелки наживо и да коригирам съответната библиотека в SCARM.

--- Край на цитат ---

Нещо се е объркал твоят американец. Сложил е една 15 градусова релса вместо 10. Товята геометрия съвпада с тази от AnyRail-

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия