Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Зъбчата железница в България?

<< < (2/4) > >>

Vlado:
Ето още една снимка от въжената линия от вида фуникулер край село Белчин:

refil:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=4346.msg90102#msg90102 date=1374244568 ---Не е зъбчата, а въжена.................

--- Край на цитат ---

Или така нареченият Финикулер
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B5%D1%80

gzo:
Toчно и аз щях да направя уточнение, че при въжените линии кабините висят на въжета, а тези релсовите, като в Белчин са "финикулер". Досега съм се качвал на 2 такива. В Загреб и в Саутенд (Англия)
В този ред на мисли и заглавието на темата не е подходящо.

Обаче за Търново така и не успях да разбера дали ще започва строеж на въжена линия м/у Трапезица и Царевец. Нявсякъде се показва само финикулера на Трапезица и то със заглавие "зъбчата железница"

gregary:

--- Цитат на: gzo link=topic=4346.msg90173#msg90173 date=1374489237 ---Обаче за Търново така и не успях да разбера дали ще започва строеж на въжена линия м/у Трапезица и Царевец. Нявсякъде се показва само финикулера на Трапезица и то със заглавие "зъбчата железница"

--- Край на цитат ---

До колкото аз разбрах,няма да има въжена линия м/у Трапезица и Царевец,а само такава на Трапезица.Дали ще е "зъбчата" или "финикулер" не знам.Моето предположение е,че правят втората,а журналистите я наричат "зъбчата железница".

pavel75:
Off-Topic:
--- Цитат на: gregary link=topic=4346.msg90178#msg90178 date=1374496138 ---До колкото аз разбрах,няма да има въжена линия м/у Трапезица и Царевец,а само такава на Трапезица.Дали ще е "зъбчата" или "финикулер" не знам.Моето предположение е,че правят втората,а журналистите я наричат "зъбчата железница".

--- Край на цитат ---
И накрая ще стане ескалатор, ама няма да се движи  :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия